Zdravi kolači?

Iako, mediji sve više pišu o novim receptima za “zdrave kolače”, nažalost u ovom tekstu nećete naći recepte za njih.

 

Iako su zdravi kolači napravljeni od zdravih sastojaka tipa suhog voća, meda, heljdinog ili integralnog brašna, mlijeka, putera, oraha, međutim, kad sve to iskombinirate dobijete neku sasvim drugu priču. Kilogram kolača od meda, suhog voća, mlijeka i oraha je i dalje kilogram šećera i masti, koji u toj kombinaciji nimalo ne podržavaju sagorijevanje masti. Sastojci su zdravi, ali ako je vaš krajnji cilj sagorijevanje masti, prave sličan problem kao i oni nezdravi.

 

Ima tu još problema, psihološki misleći da je zdrav kolač, pojest ćete ga više nego onog nezdravog i eto masnih naslaga.

 

Ne kažemo da zdravi kolači nisu bolji od nezdravih, već samo skrećemo pažnju da to ne znači da ih možete slobodno jesti i usput sagorijevati masti. Predlažemo da radije sačekate vaš cheat day kad možete jesti kako hoćete i šta hoćete, pa pojesti nezdrave kolače, npr. neki cheese cake, nego da jedete “zdrave kolače” misleći kako ćete uz njih uspjeti smršati.

 

Da zaključimo: nezdravi ili zdravi kolači i mršanje ne idu zajedno!

 

piše_Džemal Gekić

bootcapm.ba

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Stručnjak za probavu u novom izgledu