Tokom toplijih dana obično smo u potrazi za laganijom granom, stoga vam preporučujemo sve popularnije povrtne verzije pizza koje se brzo spremaju. U nastavku donosimo recept za mini pizze na bazi tikvica koje možete ukrasiti rajčicom, mozzarellom i mini papričicama.
sastojci
- 1 tikvica
- maslinovo ulje
- 5 kašike pasiranih rajčica
- naribana mozzarella
- 3 kašike mini papričica
- sušeni origano
priprema
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Potom narežite tikvice na ploške, stavite ih na papir za pečenje i premažite maslinovim uljem. Pecite ih otprilike 5 minuta, a onda ih izvadite iz pećnice. Stavite pasiranu rajčicu po ploškama, uz naribanu mozzarellu i papričice koje ste prethodno sitno nasjeckali (umjesto papričica možete staviti nasjeckane komade šunke). Po ploškama pospite origano i sve pecite još 5 do 10 minuta dok se sir ne rastopi.
Bon appetit!