LSPR

Londonska škola za odnose s javnošću: Dodijeljene diplome i otvoren novi konkurs

Datum objave
26/07/2022

Trinaest polaznika i polaznica treće generacije Londonske škole za odnose s javnošću (LSPR) u Bosni i Hercegovini uspješno su okončalo edukaciju i dobilo međunarodno priznate diplome.

Ovogodišnji diplomanti dolaze iz različitih domaćih i međunarodnih kompanija i organizacija, kao što su Autoceste FBiH, Međunarodni aerodrom Sarajevo, Sud BiH, Goethe-Institut BiH i Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) .

 

Ključne teme i poznati predavači

Oni su u proteklom periodu od stručnjaka za odnose s javnošću učili o kreiranju komunikacijskih kampanja, brend menadžmentu, upravljanju poslovnom krizom i prevazilaženju rizika, o saradnji s medijima, pripremi i kreiranju kreativnih materijala za različite vrste medija i brojnim drugim temama. Također, učili su i o tome kako se gradi reputacija, kako se spremiti za medijski i javni nastup, ali i o komunikaciji na društvenim mrežama i digitalnom marketingu.

– Koliko god da je važno da kvalitetno radimo svoj posao ili da radimo za ljude koji kvalitetno rade svoj posao, toliko je važno i znati kvalitetno komunicirati sa publikom, klijentima i onima koji su potencijalno naša tržišna niša. LSPR je meni pružio jedno cjelokupno iskustvo kada su u pitanju komunikacije u javnom medijskom prostoru. Svima koji žele da se bave ovom vrstom posla i da rade posao koji zahtijeva malo intenzivnije medijsko komuniciranje i eksponiranje, od srca preporučujem LSPR školu za odnose s javnošću, kazala je diplomantica Meliha Aličić, po zanimanju pedagoginja/psihologinja.

LSPR je Irhada Bilića privukao kvalitetnim predavačima i predavanjima, a uz dobro druženje sa kolegama i kolegicama, kaže kako je i veoma zadovoljan onim što je čuo i naučio. Narcisa Livnjak-Borić kaže da je LSPR odlična prilika i za one koji ne znaju ništa o odnosima s javnošću, ali i za one koji se tim poslom već dugo bave. Emina Ljubunčić, specijalistica u oblasti marketinga, na LSPR-u je dobila zaokruženu sliku o PR-u , a škola je rezultirala i međusobnim poslovnim umrežavanjem.

 

Međunarodni certifikat

– Interes za kvalitetnim edukacijama, uspješnim praksama i praktičnim primjerima iz naše zemlje i svijeta nam je pokazatelj da tržište komunikacija traži znanje. Naše edukacije namijenjene su svima koji žele ulagati u vlastiti i razvoj kolektiva u kojem rade, a za to je danas neophodno pratiti aktuelne trendove. Svijet komunikacija se brzo mijenja, a naša misija je da polaznicima pružimo znanja i vještine koje će im proširiti vidike na putu profesionalnog razvoja, izjavila je Ena Maglić, direktorica PR, digital i content agencije Represent Communications BiH, certificirane za LSPR u našoj zemlji.

Odnosi s javnošću su ključni za uspjeh u svakoj oblasti jer su komunikacijske vještine potrebne u skoro svakom zanimanju, pa je i Londonska škola za odnose s javnošću odlična prilika za unapređivanje postojećih i sticanje novih korisnih vještina. Predavači LSPR-a pomno su odabrani renomirani stručnjaci, sposobni kvalitetno prenijeti svoje veliko znanje, a dosadašnji diplomanti su brojne osobe iz sektora odnosa s javnošću, razvoja, komunikologije, marketinga, kao i novinari, studenti i mnogi drugi.

Londonska škola za odnose s javnošću osnovana je 1992. godine i priznata od ITOL-a (Institute of Training and Occupational Learning), NUJ-a (The National Union of Journalists) i CPD-a (Continuing Professional Development). Osim u Velikoj Britaniji LSPR djeluje i u drugim zemljama kroz LSPR Worldwide.

U Bosni i Hercegovini od 2018. godine uspješno je organizuje agencija Represent Communications BiH koja već ove jeseni nastavlja s novim ciklusom edukacija.

Londonska škola odnosa s javnošću (LSPR) i Content Academy već upisuju nove polaznike, a za rane prijave osiguran je poseban popust od 20%.

Sve informacije možete dobiti na info@represent.co.ba ili putem telefona +387 61 159 255.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Istaknuta bh. umjetnica Arleta Ćehić izlaže u Brazilu