Alber Elbaz, zbogom!

Release Date
26/04/2021
fotografija
@alberelbaz8

Izraelsko-američki dizajner Alber Elbaz koji je 14 godina bio kreativni direktor Lanvina, umro je u dobi od 59 godina, objavila je u nedjelju jedna od najvećih globalnih tvrtki za luksuzne proizvode, švicarski Richemont.

– Bio je iznimno srdačna i topla osoba i vrlo talentiran dizajner, a njegova jedinstvena vizija, osjećaj za ljepotu i empatija ostavit će neizbrisiv trag, napisao je u saopštenju za medije predsjednik švicarske tvrtke Johann Rupert, koji nije naveo uzrok smrti.

Elbaz je bio prepoznatljiv po ženstvenim koktel haljinama, najčešće crnim, koje su rado su ih nosile holivudske zvijezde poput Natalie Portman i Emme Stone. Osim po prepoznatljivom stilu, ostat će zapamćen po svom osebujnom karakteru.

Elbaz je bio Izraelac rođen u Maroku, a dizajnersku karijeru započeo je u New Yorku uz američkog modnog velikana Geoffreya Beenea. Ubrzo je počeo raditi za Guya Larochea, a 1988. dolazi na poziciju kreativnog direktora i dizajnera prêt-à-porter linije modne kuće Yves Saint-Laurent.

U modnoj kući Lanvin radio je od 2001. do 2015. godine, što je šokiralo svijet mode. U službenom priopćenju stajalo je da je uzrok razlaza razmimoilaženje u viziji između Albera i Lanvinove vlasnice, Shaw-Lan Wang kao i izvršne direktorice Michele Huiban. Godine 2010. dizajnirao je kolekciju za švedskog konfekcijskog giganta H&M.

No modnim je svijetom već kružila njegova izjava o tome da između njega i kuće ima nesuglasica. Sam je na odlasku pojasnio da se ne radi o njegovoj odluci već o odluci kompanije te je skromno zahvalio svima koji su s njim stvarali Lanvin dulje od desetljeća.

Nekoliko godina poslije udružio je snage sa švicarskom globalnom tvrtkom za luksuzne proizvode Richemont da bi stvorio vlastiti brend – AZ Factory.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.