ARCADIAN by Mario Ilić & Nora Krepart

Datum objave
31/10/2016
Odjeća
Nora Krepart
Mode
Johanna Defant
MUA
Julia Marinics
Video i fotografija
Mario Ilić

Nakon saradnje na editorijalu Rain Stalker, fotograf i student na Akademiji primjenjenih umjetnosti u Beču, Mario Ilić ponovo sarađuje sa mladom dizajnericom Norom Krepart, Njemicom koja je nakon stažiranja u modnoj kući Hugo Boss upisala ovu Akademiju. Mario bi tu saradnju radije nazvao saradnjom između njihovih klasa Odsjeka za modu i Odsjeka za primjenjenu fotografiju, Studija Koslik, čiji su mentori Hussein Chalayan i Matthias Koslik.

[vimeo]https://vimeo.com/172817144[/vimeo]

Glavni izvor inspiracije za moju kolekciju su radovi njemačkog umjetnika Manuela Leinhoßa, poput We are confused (2010.) ili Wooden Glass (2010.), ali i funkcionalnost, detalji i siluete pop-up šatora, kao i vintage odjeća za jahanje. Jahanje je jedan od rijetkih sportova koji me nikada nije zanimao, međutim, kako sam počela istraživati privukle su me jake sportske siluete vintage odjeće za jahanje i odjeća jockeya. Što se tiče print dizajna sarađivala sam sa sestrom. Harmonično petominutno crtanje inspiriralo me da promijenim paletu boja u nešto nježnije boje, što je dovelo da kolekciju nazovemo Arcadian, rekla nam je dizajnerica. Ispred objektiva sjajnog Maria Ilića našla se Johanna Defant. Za make-up se pobrinula Julia Marinics.

arcadian-2 arcadian-1 arcadian-4 arcadian-5 arcadian-6 arcadian-7 arcadian-8

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
SKUNK ANANSIE predstavio prvi singl i videospot nakon tri godine