ARCADIAN by Mario Ilić & Nora Krepart

Nakon saradnje na editorijalu Rain Stalker, fotograf i student na Akademiji primjenjenih umjetnosti u Beču, Mario Ilić ponovo sarađuje sa mladom dizajnericom Norom Krepart, Njemicom koja je nakon stažiranja u modnoj kući Hugo Boss upisala ovu Akademiju. Mario bi tu saradnju radije nazvao saradnjom između njihovih klasa Odsjeka za modu i Odsjeka za primjenjenu fotografiju, Studija Koslik, čiji su mentori Hussein Chalayan i Matthias Koslik.

 

[vimeo]https://vimeo.com/172817144[/vimeo]

 

Glavni izvor inspiracije za moju kolekciju su radovi njemačkog umjetnika Manuela Leinhoßa, poput We are confused (2010.) ili Wooden Glass (2010.), ali i funkcionalnost, detalji i siluete pop-up šatora, kao i vintage odjeća za jahanje. Jahanje je jedan od rijetkih sportova koji me nikada nije zanimao, međutim, kako sam počela istraživati privukle su me jake sportske siluete vintage odjeće za jahanje i odjeća jockeya. Što se tiče print dizajna sarađivala sam sa sestrom. Harmonično petominutno crtanje inspiriralo me da promijenim paletu boja u nešto nježnije boje, što je dovelo da kolekciju nazovemo Arcadian, rekla nam je dizajnerica.

 

Ispred objektiva sjajnog Maria Ilića našla se Johanna Defant. Za make-up se pobrinula Julia Marinics.

 

arcadian-2 arcadian-1 arcadian-4 arcadian-5 arcadian-6 arcadian-7 arcadian-8

 

Odjeća_Nora Krepart

Model_Johanna Defant

MUA_Julia Marinics

Video i fotografija_Mario Ilić

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Prve fotografije nove kolekcije modnog dizajnera MARKA FEHERA