AVON predstavio Fond za borbu protiv nasilja nad ženama

Ako o nasilju iskreno ne progovorimo, nikad neće prestati, ističu iz kompanije Avon koja je poznata po svom Fondu za borbu protiv nasilja nad ženama i projektima koji imaju za cilj dizanje svijesti o ovom problemu koji je jako rasprostranjen u našoj zemlji.

 

U sklupu humanitarnog meet up-a, s dvoje popularnih bh. influensera Naidom Bocnak i Mirzom Mustafagićem, koji je održan u simpatičnom ambijentu Secret Garden ljetne bašte, Avon je promovisao svoj posebni Fond za borbu protiv nasilja nad ženama.

 

– Nasilje nad ženama je najčešće skriveno od pogleda. O njemu ne pričamo, njega se stidimo, ono je na naslovnicama novina tek kada je već prekasno. Zato smo odlučili da divnu inicijativu koju su pokrenuli dvoje mladih ljudi koji su željeli da se upoznaju sa svojim pratiocima iskoristimo na način da im predstavimo Fond za borbu protiv nasilja nad ženama i da skrenemo pažnju prisutnih na ovaj problem. I naravno da ih potaknemo da pričaju o njemu, istaknula je Šejla Korjenić PR specijalista Avon Bosna i Hercegovina.

 

– Kada smo krenuli u realizaciju projekta željeli smo da to bude humaniratnog karaktera kako bismo prenijeli i posebnu poruku svim ljudima koji odluče odvojiti svoje vrijeme i koji dođu da nas upoznaju. Zato smo odlučili da pokrenemo i malu akciju prikupljanja sredstava za Sigurnu kuću u Sarajevu koju ćemo Naida i ja uručiti u ime svih naših dragih pratioca koji su odlučili da pomognu onima kojima je pomoć trenutno potrebna. Ponosni smo na sve naše drage pratioce koji su ovo divno veče odlučili da provedu sa nama i koji su pokazali da im je stalo. Hvala im od srca, zahvalio se ovim putem Mirza Mustafagić.

 

Avon objava_humaniratni meet up (8)

 

– Avon je bio savršen partner za ovaj meet up. Već duži period sarađujem s njima i jedan od razloga zbog kojih je Avon uvijek moj odabir su upravo njihove društvenoodgovorne aktivnosti. Kako smo Mirza i ja planirali donaciju Sigurnoj kući shvatili smo da bi Avon bio savršen partner koji bi mogao na ovom druženju predstaviti i svoj Fond za za borbu protiv nasilja nad ženama. To smo i učinili, pa svim ljudima koji su nas posjetili, kojih je po mojoj procjeni bilo oko 200, prenijeli poruku važnosti pružanja podrške ženama koje se suočavaju s nasiljem. Ovim putem molim sve one koji uoče nasilje u svom okruženju da progovore i da pomognu žrtvama na bilo koji način na koji mogu. A svakako potičem ih i da narudžbom Avonovih proizvoda sa znakom beskonačnosti pomognemo njihov Fond za borbu protiv nasilja nad ženama, kazala je Naida Bocnak.

 

Više o Avonovom Fondu pročitajte na AVON.

 

Avon objava_humaniratni meet up (2) Avon objava_humaniratni meet up (3) Avon objava_humaniratni meet up (4) Avon objava_humaniratni meet up (5) Avon objava_humaniratni meet up (6) Avon objava_humaniratni meet up

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.