Naša omiljena mjesta za shopping u Sarajevu

Release Date
05/01/2023
naslovna fotografija
Royal With Cheese

Gužve u shopping centrima nisu neobična pojava, posebno vikendom. Svaki od shopping centara u Sarajevu ima mnogo trgovina i izloga primamljivih za kupovinu, međutim, naš prvi izbor za kupovinu su uvijek mali lokalni shopovi i brendovi.

Kupovina u lokalnim shopovima ima mnoge prednosti. Grade se jaki odnosi unutar zajednice i tako podržavate lokalnu ekonomiju. Kad kupujete od vlasnika/ica shopova kojima vjerujete iskustvo kupovine postaje ugodnije jer znate odakle dolaze proizvodi i ko su ljudi koji stoje iza njih. Kada kupujete lokalno, kupujete komade koji su lokalno proizvedeni i ručno izrađeni, a to znači da ćete imati unikatan komad koji nosi jedinstvenu priču.

Ovo su naša omiljena mjesta za shopping u Sarajevu.

 

Bazerdžan

Ćurčiluk veliki 12

Bazerdžan je nastao iz ideje da promoviše bosanskohercegovačku kulturu i tradiciju, kao i da prikaže lokalni talent i ljepotu kroz kreacije domaćih umjetnika, dizajnera i proizvođača. Ovdje ćete pronaći stvari koje izrađuju savremene zanatlije, pojedinci i grupe koji imaju drugačiji pogled na život i okolinu. Kombiniraju nove trendove sa autentičnim simbolima i materijalima koji su bili dio bosanskohercegovačke historije kroz vijekove.

 

Bazerdžan Titova

Pruščakova 2/1

U januaru ove godine otvoren je još jedan Bazerdžan shop u Pruščakovoj 2 na prvom spratu. Ostvarujući svoju misiju educiranja javnosti o lokalnoj tradiciji, historiji i kulturnom bogatstvu koje je nastajalo vijekovima, Bazerdžan se razvija ostvarujući potencijal lokalnih zanatlija, umjetnika i intelektualaca, kao i novih tehnologija.

 

Plusminus Fashion studio

Branilaca Sarajeva 21

U Sarajevu je svečano otvoren studio modnog brenda Plusminus, koji unazad šest godina uspješno realizuje autentične kolekcije koje su spoj umjetnosti i dizajna. Na atraktivnoj lokaciji između dva pozorišta u ulici Branilaca Sarajeva 21, pronaći ćete jedinstvene modne komade koji su bezvremeni, minimalistički i prilagođeni željama/mjerama kupca.

 

Molimao

Zelenih Beretki 32

Molimao je lifestyle brend iz Sarajeva čiji su proizvodi mješavina street art estetike i minimalističkog dizajna. Ukorijenjen duboko u neovisnu kulturnu scenu i nadahnut Sarajevom, Molimao slavi sve oblike kreativnosti na svom putovanju. Molimao je nastao iz entuzijazma i želje za novom estetikom i energijom. Repetitor kao dio našeg vizuelnog identiteta za nas ne predstavlja samo simbol grada, već emituje i pozitivnu energiju i pruža priliku da svi vidimo Sarajevo, iz druge perspektive.

 

LisicaLisica

Gazi Husrev – begova 46e

Zanatska tehnika savijanja metala pomoću kalupa je tradicija koju porodica Lisica njeguje i baštini više od šest decenija. Unikatne proizvode za interijere, rasvjetna tijela i nakit od bakra i mesinga, odlikuje bezvremenski dizajn kreiran s namjerom da svojim klasičnim duhom nadživi trendove.

 

Royal With Cheese

Branilaca Sarajeva 47

Mjesto u kojem živi brend Revolt. Mjesto susreta regionalne streetwear i streetart kulture s inventarom unutar radnje pažljivo predstavljenim u umjetničkom galerijskom prostoru nalik skladištu.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Šareno i zavodljivo Dolce & Gabbana proljeće