Netflix ipak neće emitirati drugu sezonu serije WEDNESDAY?

Release Date
04/01/2023
fotografije
IMDB

Malo ko još nije pogledao novu Netflixu hit seriju Wednesday koja je stigla na stranice streamera u novembru prošle godine, a koja je u kratko vrijeme postala veliki hit koji je prema broju gledanosti nadmašio sjajni Stranger Things, sakupivši više od 400 miliona sati gledanosti u samo jednoj sedmici. A usprkos tom velikom uspjehu, čini se kako drugu sezonu ove hit serije ipak nećemo gledati na Netflixu.

No, to ne znači da nastavka priče o genijalnoj Wednesday Addams neće biti; Iako bi Netflix tek trebao potvrditi snimanje druge sezone, čini se kako će se to ipak dogoditi na nekoj drugoj platformi, i to zbog pravne zavrzlame prema kojoj je serija zapravo proizvod kompanije Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), a koja je prošle godine potpisala ugovor s Amazonom. Samim time, u filmskom svijetu se priča kako će nova sezona naše nove omiljene serije ugledati svijetlo dana upravo na Amazon Primeu koji, moramo priznati, ne uživa veliku popularnost, a ni dostupnost na našim prostorima. Ipak, filmski znalci ističu kako ni to nije sigurna potvrda kako će Wednesday nestati s Netflixa; Netflix još uvijek ima priliku sklopiti dogovor s Amazonom kako bi ostao domaćin ove popularne serije koja se i krenula prikazivati na Netflixu.
I dok još uvijek nije poznato koja će streaming kuća udomiti nove epizode serije Wednesday, producenti serije već su u procesu traženja novih lokacija za snimanje, a nestrpljivi gledatelji nagađaju moguće scenarije koje ćemo gledati u narednim epizodama, a koje bi mogle uključivati romansu između dvije cimerice – Wednesday i Enid!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.