Prada je trenutno najpopularniji brend na svijetu

Release Date
06/02/2023

Stigao je Lyst Index izvještaj za posljednji kvartal 2022. godine i doista je odraz zbivanja koje su krajem godine protresla modnu scenu. Kuća Balenciaga koja je u prvom kvartalu prošle godine bila najpopularniji brend, u posljednjem kvartalu pala je na 11. mjesto po popularnosti. Nakon dugo vremena, ovo je najveći pad za modnu kuću koja još uvijek trpi posljedice kampanje zbog koje su i najveći obožavatelji bojkotirali nošenje i kupovanje novih Balenciaginih komada. Gucci koji je bio drugi najpopularniji u prvom kvartalu, a prvi u drugom i trećem, pao je na drugo mjesto. Njihova čvrsta i konstantna popularnost poljuljana je nakon što je krajem godine iz brenda otišao njihov do sada najuspješniji kreativni direktor Alessandro Michele.

S druge strane, položaj talijanske kuće Prada nikada nije bio snažniji – luksuzni brend pod vodstvom Miuccie Prade nalazi se na prvom mjestu najpopularnijih modnih brendova. Snažna i dugovječna modna kuću koja se polako penjala od prvog kvartala kad je bila četvrta kroz drugi u kojem je bila treća, treći u kojem je bila druga pa sve do četvrtog kvartala u kojem je napokon zasjala na prvom mjestu. U tome su im pomogle drame u Balenciagi i Gucciju, svakako, ali i činjenica da su u četvrtom kvartalu lansirali svoju prvu kolekciju finog nakita izrađenu od recikliranog zlata. Uz to, novo zaštitno lice postala im je Tik Tok zvijezda Charli D’Amelio, a doveli su i novog direktora, Andreu Guerru iz Luxottice, koji će u iduće dvije godine pripremati teren da vodstvo tvrtke od svojih roditelja Miuccie Prada (73) i Patrizia Bertellija (76), preuzme Lorenzo Bertelli.

Od ostalih brendova koji se nalaze u top 10 najpopularnijih su redom Moncler, Miu Miu (još jedan Pradin brend), Valentino, Bottega Veneta, Loewe, Dior, Dolce & Gabbana i Saint Laurent. Kao najpopularniji dizajnerski komad u posljednjem kvartalu prošle godine ističe se Saint Laurent Icare torba, a na drugom su (opet) Prada srebrne slingback cipele s njihovim logom dok su na trećem Dr. Martens Leonore Chelsea čizme. Cijeli Lyst Index za posljednji kvartal 2022. pogledajte ovdje.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.