Prada je trenutno najpopularniji brend na svijetu

Datum objave
06/02/2023

Stigao je Lyst Index izvještaj za posljednji kvartal 2022. godine i doista je odraz zbivanja koje su krajem godine protresla modnu scenu. Kuća Balenciaga koja je u prvom kvartalu prošle godine bila najpopularniji brend, u posljednjem kvartalu pala je na 11. mjesto po popularnosti. Nakon dugo vremena, ovo je najveći pad za modnu kuću koja još uvijek trpi posljedice kampanje zbog koje su i najveći obožavatelji bojkotirali nošenje i kupovanje novih Balenciaginih komada. Gucci koji je bio drugi najpopularniji u prvom kvartalu, a prvi u drugom i trećem, pao je na drugo mjesto. Njihova čvrsta i konstantna popularnost poljuljana je nakon što je krajem godine iz brenda otišao njihov do sada najuspješniji kreativni direktor Alessandro Michele.

S druge strane, položaj talijanske kuće Prada nikada nije bio snažniji – luksuzni brend pod vodstvom Miuccie Prade nalazi se na prvom mjestu najpopularnijih modnih brendova. Snažna i dugovječna modna kuću koja se polako penjala od prvog kvartala kad je bila četvrta kroz drugi u kojem je bila treća, treći u kojem je bila druga pa sve do četvrtog kvartala u kojem je napokon zasjala na prvom mjestu. U tome su im pomogle drame u Balenciagi i Gucciju, svakako, ali i činjenica da su u četvrtom kvartalu lansirali svoju prvu kolekciju finog nakita izrađenu od recikliranog zlata. Uz to, novo zaštitno lice postala im je Tik Tok zvijezda Charli D’Amelio, a doveli su i novog direktora, Andreu Guerru iz Luxottice, koji će u iduće dvije godine pripremati teren da vodstvo tvrtke od svojih roditelja Miuccie Prada (73) i Patrizia Bertellija (76), preuzme Lorenzo Bertelli.

Od ostalih brendova koji se nalaze u top 10 najpopularnijih su redom Moncler, Miu Miu (još jedan Pradin brend), Valentino, Bottega Veneta, Loewe, Dior, Dolce & Gabbana i Saint Laurent. Kao najpopularniji dizajnerski komad u posljednjem kvartalu prošle godine ističe se Saint Laurent Icare torba, a na drugom su (opet) Prada srebrne slingback cipele s njihovim logom dok su na trećem Dr. Martens Leonore Chelsea čizme. Cijeli Lyst Index za posljednji kvartal 2022. pogledajte ovdje.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Rick Owens želi da ga glumi Cher