10 najčitanijih tekstova u 10 godina postojanja FBL magazina

Release Date
05/01/2023

Da, zvučat će kao cliché, ali zaista je brzo prošlo! Punih deset godina FBL će napuniti u septembru ove godine. Deset godina, a kao da je sve počelo jučer. Imali smo privilegiju da vama, našim čitateljima i čitateljicama, donesemo brojne priče iz svijeta mode, kulture, umjetnosti i lifestylea. Kako bismo obilježili ovaj jubilarni rođendan osvrnuli smo se na tekstove koje ste najviše čitali. Ubjedljivo najčitaniji tekst je 10 najviših planina Bosne i Hercegovine sa čak 176,412 otvaranja, na drugom mjestu je Upoznajte najzgodnijeg zaštitara na svijetu sa 67,963 otvaranja.

Dok odbrojavamo do jubilarnog rođendana predstavljamo vam tekstove koje ste najviše čitali.

1.

10 najviših planina Bosne i Hercegovine

objavljen 20. januara 2014. / 176,412

Kao što već znate Bosna i Hercegovina je većim dijelom planinska zemlja. Planine su bogate termalnim izvorima i rudnim nalazištima. Izolovanost pojedinih područja dovela je do razvoja i očuvanja endemskih vrsta flore i faune. Nalazeći se u centralnom dijelu Balkanskog poluotoka, Bosna i Hercegovina i njene planine kroz historiju bile na putevima raznih civilizacija koje su ostavile svoja obilježja. Najupečatljiviji ostaci prošlosti su nekropole stećaka iz srednjeg vijeka koje se mogu naći i na visinama blizu 2000 m n/v.

Zelengora

2.

Upoznajte najzgodnijeg zaštitara na svijetu

objavljen 29. marta 2014. / 67,963

Guilherme Leão je zaštitar koji radi u podzemnoj u São Paulou, a koji je imao više od  88 000 Instagram pratitelja u vrijeme kad smo objavili tekst, danas ga prati više od 300 000 ljudi.

3.

10 najboljih erotskih knjiga, a nijedna od njih nije Fifty Shades of Grey

objavljen 30. novembra 2015. / 47,455

Nakon prvog vala pomame za romanom Fifty Shades of Grey i ekipa naše redakcije je pokušala pročitati isti, međutim, ostali smo razočarani. U romanu i nije bilo baš toliko transgresivnog seksa, bar ne po erotskim standardima. Ako nas pamćenje služi, trebalo je 80 ili više strana erotskog brbljanja da bi došlo do prve erotske scene. U zamjenu za taj roman donosimo vam deset naslova koji će vas uzbuditi.

 

4.

Piling za lice od meda i šećera

objavljen 8. juna 2016. / 33,103

Iznenađujuće? Da! Najobičniji recept za piling za lice je na visokom četvrtom mjestu.

 

5.

14 jednostavnih savjeta za šminkanje koji će vas oduševiti

objavljen 18. aprila 2014. / 32,271

Slažemo se da su profesionalni vizažisti majstori svog zanata, ali uz vježbu, dobru volju i nekoliko trikova možete i sami pretvoriti lice u malo beauty remek djelo. Svako koristi one metode i one proizvode koji najbolje odgovaraju njegovom licu. Ipak, ovi trikovi bi mogli pomoći svima.

 

6.

FONOTEKA preporučuje: Probajte 10 najboljih vina iz Bosne i Hercegovine

objavljen 16. januara 2018. / 31,068

U Štrosmajerovoj ulici u Sarajevu bio je otvoren Wine shop & bar FONOTEKA. Vlasnik bara, Ademir Jakubović nam je preporučio 10 najboljih vina iz Bosne i Hercegovine. I dan danas jedan od omiljenih tekstova naših čitatelja i čitateljica.

foto_Ivana Belančić

 

7.

Probali smo >> Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place puder

objavljen 19. juna 2016. / 29,666

Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place puder je jedan od onih kultnih Estee Lauder proizvoda, a ujedno je i najprodovaniji Estee Lauder puder ikad. Ono što je karakteristično za ovaj puder jeste savršeno prekrivanje i postojanost do čak 15 sati.

8.

Tuzla street style

objavljen 31. augusta 2014. / 28,427

Pored street stylea sa sarajevskih ulica, naš dragi saradnik i prijatelj, Vladan Gavrić nam je skoro svake sedmice donosio interesantne fashion izvještaje sa ulica u Tuzli.

9.

Ovo nije intervju sa Cunamijem

objavljen 23. oktobra 2020. / 26,595

S obzirom na to da Cunamijeva umjetnost često ne dolazi na odobravanje onih koji kroje pravila, pa nemojte se čuditi što iz Cunamija nismu uspjeli izvući detaljnije informacije, pa umjesto intervjua, mi nemamo intervju s njim. Očigledno je baš to bilo interesantno našim čitateljima.

Cunami

 

10.

Street style: Najpoznatija brada Sarajeva

objavljen 27. jula 2014. / 23,521

Prvi #FBL style look dana koji smo objavili bio je styling Srđana Radanovića Lava. Sve je prolazno, Srđanov stil je na desetom mjestu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.