Da li nosiš pravu veličinu grudnjaka?

Ukoliko ste jedna od onih žena kojoj nije baš drago da ide u kupovinu novih grudnjaka, jer znaš da ćeš provesti bar 3 sata po trgovinama probavajući razne modele, na pravom si mjestu. Baš kao donje rublje i odabir grudnjaka veoma je bitan faktor za svaku dobru odjevnu kombinaciju. Nevidljivi su ispod majice, ali im je uloga višestruka. Mnoge žene godinama nose neodgovarajću veličinu. Osim što ne izgleda lijepo, noseći pogrešnu veličinu rizikujete zdravlje.

 

alma ras 2020. (2) alma ras 2020. (3)

 

 

Znakovi da nosite pogrešnu veličinu grudnjaka:

  1. naramenice vam stalno padaju
  2. poprsje vam “kipi” iz grudnjaka na vrhu, sa strane ili na dnu
  3. tkanina na košaricama ne sjedi dobro
  4. nosite grudnjak na posljednjoj kukici na leđima
  5. naramenice stvaraju udubljenja na ramenima
  6. stražnja traka vam “pleše” po leđima
  7. žica od grudnjaka zabija vam se u kožu
  8. patite od bolova u vratu i leđima zbog poprsja

 

Dok se krivi grudnjak ne čini kao neki problem, dokazano je da može uzrokovati zdravstvene probleme. Preuski grudnjaci mogu oštetiti plućnu maramicu i uzrokovati probleme s disanjem, dok nepravilna potpora može uzrokovati bol u vratu, ramenima i leđima, kao i oštetiti živce. A uz to postoji mogućnost da će vam se grudi ranije opustiti, a to nikome nije u cilju.

 

alma ras 2020. (4) alma ras 2020. (5)

 

Kako izračunati pravu veličinu?

 

Sve što trebate učiniti jest odjenuti lagani grudnjak bez podstave i uzeti krojački metar. Najprije izmjerite obujam tijela ispod grudi, odnosno duž donje linije grudnjaka. Pravi izračun dobit ćete kada je metar tijesno spojen. Ako je broj okrugao, dodajte 10 centimetara, a ako nije, dodajte 13… Ne, ne trebate to raditi, iako izmjerite veličinu, vrlo je vjerovatno da opet neće biti odgovarajuća.

 

Vremenom se naše tijelo mijenja, dolazi do hormonalnih promjena i promjena u kilaži, zbog čega je veoma važno mjeriti se svaki put prilikom odabira grudnjaka. Dakle, ako sada odaberete prvi grudnjak, ne znači da će vam i narednog puta odgovarati taj model i ta veličina. Ništa vam neće bolje odrediti veličinu grudnjaka od odlaska u trgovinu i isprobavanja na licu mjesta.

 

alma ras 2020. (6) alma ras 2020. (7)

 

Alma Ras ima nove modele grudnjaka

 

Upravo s ciljem da se ukaže na važnost pravilnog odabira grudnjaka kompanija Alma Ras predstavlja novu kampanju sa sloganom Da li nosiš pravu veličinu? Ove sezone, Alma Ras, pored unapređenja postojećih BASIC grudnjaka, proširila je svoj asortiman s nekoliko novih grudnjaka.


U novoj kampanji brenda Alma Ras Da li nosiš pravu veličinu, glavnu ulogu igraju žene, djevojke iz susjedstva, majke, savremene i samostalne žene. Ove žene različitih su dobnih skupina, zvanja i zanimanja, različite tjelesne građe i potreba, ali im je zajednička tačka – ljubav prema Alma Ras brendu. Stoga, vjerujemo da će upravo one najbolje iznijeti one komade koje nose svakodnevno.

 

alma ras 2020. (8)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Petrichor by Mateyaneira: Modna kolekcija inspirirana kišom