Sito&Resheto WEARABLE ART – brend sa originalnim i unikatnim konceptom

Release Date
30/10/2020

Nelisa Baždar, diplomirana likovna umjetnica, odnedavno je počela svoje umjetničke radove štampati na tekstil od kojeg kroji i šije odjeću za žene. Tako je nastao brend pod nazivom Sito&Resheto – Wearable art.

Priča počinje u mom malom studiju – magija spaja različite elemente moje umjetnosti – crteža, grafika i plesa i pokreta, transformirajući ih u nešto opipljivo, primjenjivo, tečno i slobodno. Tako od crteža, grafike, slike, preko printanja na tkaninu, kreiranja i šivanja, nastaje unikatan odjevni predmet koji obuhvata i ističe ljepotu i ličnost žene koja ga nosi, kreće se i teče sa njom gdje god ona želi da ide. Inspiracija za stvaranje umjetnosti je sam život, jer su za mene oni neodvojivi – umjetnost je život i život je umjetnost, kaže za FBL Nelisa Baždar.

sito & resheto (3)

Tehnika koju korisi je sublimaciona štampa na tekstil. Tako Nelisina umjetnost postaje nešto što grli tijelo, kreće se s njim, vodi ga u noce avanture. Vizualno postaje opipiljivo, trodimenzionalno i živo.

Ljepota pokreta koju ljudsko tijelo može da izrazi i ljepota i sjaj žene koja je sama po sebi savršeno i jedinstveno umjetničko djelo prirode, spojeni sa mojim stvaranjem i dizajnom zaista daju jedinstvenu i originalnu priču – moja umjetnost postaje slobodna, fluidna, van okova, ramova, galerija, muzeja, zatvorenih prostora. Dostupna je, tu je, primjenjiva je, kaže nam Nelisa.

Više o brendu pogledajte ovdje SITO&RESHETO – WEARABLE ART!

 

sito & resheto (2)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.