Đorđe Baščarević predstavio novu kolekciju na Belgrade Fashion Weeku

Release Date
19/05/2023
fotografije
Miloš Milosavljević

Na ovogodišnjem izdanju Belgrade Fashion Weeka koje je trajalo od 8. do 14. maja novu kolekciju je predstavio modni dizajner Đorđe Baščarević.

Ready-to-wear kolekcija muške mode, bez konkretne sezonske odrednice skup je autorovih trenutnih razmišljanja i raspoloženja, također i vizija mode za naredni period. Inspirisana je underground kulturom i elektronskom muzikom, i još jedna je u nizu autorovih kolekcija koja kroz umetnički pristup redefinira kodekse muškog oblačenja. Kolekcijom dominiraju ravne forme, funkcionalnost i odsustvo naglašavanja siluete, kao i elementi ženske mode.

Oblik odjeće je manipuliran obmotavanjem konopaca i traka, inspirisano japanskom igrom vezivanja Šibari. Na taj način naglašava se trodimenzionalnost i volumen, te odjeća poprima dramatičan izgled.

Gradacija boja u kolekciji polazi iz svijetle palate bež, sive i bele za akcentom u koralno crvenoj, potom se transformira u tamne nijanse teget, braon, a završava se crnom bojom. Dominantni su upadljivi dezeni.

Odabir materijala je raznovrstan i u osnovi podrazumijeva pamuk, viskozu i lan, ali također i mješavine poliamida i poliestera.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.