freud

Virtuelni razgovor sa Sigmundom Freudom

Release Date
14/04/2022
fotografije
(c) WienTourismus

Dok cijeli svijet priča o metaverzumu i sve veći broj globalnih korporacija ulaže u reklamiranje u virtualnom svemiru, Turistička zajednica grada Beča predstavlja novu atrakciju – razgovor sa Sigmundom Freudom.

Naravno, ne u verziji od krvi i mesa, nego njegovu digitalnu inačicu. Fenomen digitalno proširene stvarnosti se tokom pandemije koronavirusa ubrzano razvijao. U akciji Get me out, Freud! Bečka turistička zajednica šalje korisnike na putovanje u Decentraland, jedan od nekoliko virtuelnih svjetova koje skupa čine metaverzum, a gdje se trenutno nalazi 600.000 korisnika iz SAD-a i Evrope.

– Danas nam tehnika i nauka omogućuju da ostvarimo snove i želje koje dugo vremena prije nismo mogli ostvariti. Sigmund Freud je ne samo prepoznao da čovjeka pokreću želje i fantazije već je našao i načine kako se nositi sa osjećajem neispunjenosti, nedostatka i gubitka. Freud nam dakle može pomoći da shvatimo šta ljudi stavljaju na kocku ako se izgube u virtuelnom svijetu, kaže Daniela Finzi, naučna direktorica Muzeja Sigmund Freud.

Avatar Sigmunda Freuda tokom interakcije sa korisnicima iste savjetuje kako se odmoriti od virtuelnog svijeta. Ako poželite s njim razmijeniti koju riječ, to ćete i moći učiniti do 29. aprila putem linka za registraciju getmeoutfreud.vienna.info te ujedno osvojiti i jedno od deset putovanja u austrijsku prijestolnicu kao i 100 ulaznica za Muzej Sigmunda Freuda.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Pogledajte novi video kampanje #LikeAGirl