freud

Virtuelni razgovor sa Sigmundom Freudom

Datum objave
14/04/2022
fotografije
(c) WienTourismus

Dok cijeli svijet priča o metaverzumu i sve veći broj globalnih korporacija ulaže u reklamiranje u virtualnom svemiru, Turistička zajednica grada Beča predstavlja novu atrakciju – razgovor sa Sigmundom Freudom.

Naravno, ne u verziji od krvi i mesa, nego njegovu digitalnu inačicu. Fenomen digitalno proširene stvarnosti se tokom pandemije koronavirusa ubrzano razvijao. U akciji Get me out, Freud! Bečka turistička zajednica šalje korisnike na putovanje u Decentraland, jedan od nekoliko virtuelnih svjetova koje skupa čine metaverzum, a gdje se trenutno nalazi 600.000 korisnika iz SAD-a i Evrope.

– Danas nam tehnika i nauka omogućuju da ostvarimo snove i želje koje dugo vremena prije nismo mogli ostvariti. Sigmund Freud je ne samo prepoznao da čovjeka pokreću želje i fantazije već je našao i načine kako se nositi sa osjećajem neispunjenosti, nedostatka i gubitka. Freud nam dakle može pomoći da shvatimo šta ljudi stavljaju na kocku ako se izgube u virtuelnom svijetu, kaže Daniela Finzi, naučna direktorica Muzeja Sigmund Freud.

Avatar Sigmunda Freuda tokom interakcije sa korisnicima iste savjetuje kako se odmoriti od virtuelnog svijeta. Ako poželite s njim razmijeniti koju riječ, to ćete i moći učiniti do 29. aprila putem linka za registraciju getmeoutfreud.vienna.info te ujedno osvojiti i jedno od deset putovanja u austrijsku prijestolnicu kao i 100 ulaznica za Muzej Sigmunda Freuda.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Tražite poklon za dragu osobu? Potražite ga u našem FBL shopu, imamo 290 artikala!