10 stylish momenata Iggyja Popa

Na Halloween zabavi 1968. u Ann Arboru, James Newell Osterberg Jr i njegov bend The Psychedelic Stooges imali su prvu svirku. Dvadestjednogodišnji Osterberg, koji će uskoro uzeti pseudonim Iggy Pop, skočio je na pozornicu, a na sebi je imao, kako je sam rekao, bijelo lice, aluminijsku afro periku, trudničku haljinu i cipele za golf. Od tada, ‘kum punka’ nastavio je prkositi očekivanjima i u muzici i na svaki drugi mogući način.

Režiser Jim Jarmusch ove godine predstavio je dokumentarni film Gimme Danger u kojem se osvrnuo na jedan od najuticajnijih bendova svih vremena, The Stooges, koje predvodi legendarni Iggy Pop. Jarmusch je izjavio da nijedan bend ne može da se poredi sa Stoogesima, dodavši da je film više esej nego dokumentarac.

Preporučujemo da pogledate dokumentarac, a mi smo se osvrnuli na deset naših omiljenih modnih kombinacija iz karijere ove velike zvijezde. Stilski gledano, Iggyja je najlakše povezati sa izuzetno uskim hlačama i preplanulim torzom, mada su se kroz godine smjenjivali stilovi od raskalašenog do poetskog.

 

iggy-pop-1
Iggy sa psećom ogrlicom i rukavicama za gala partyje, 1970 / foto_Frank Pettis

 

metalik hlače i jakna s leopard printom, London 1972 / foto_ Mick Rock
metalik hlače i jakna s leopard printom, London 1972 / foto_ Mick Rock / sedamdesetih je bio u fazi glam rocka, često je znao izaći na stage nauljen sa šljokicama

 

iggy-pop-9
leptir mašna i patchwork hlače, naslovnica Creem magazina, 1974 / foto_ MIRAGE

 

iggy-pop-3
odijelo i panama šešir / sa Patti Smith u backstageu, Roxy, 1977 / foto_Jim Cassatta

 

David Bowie & Iggy Pop, Zapadni Berlin 1979 / nepoznat fotograf
David Bowie & Iggy Pop, Zapadni Berlin 1979 / nepoznat fotograf

 

iggy-pop-5
Iggy Pop u majici sa kultnim detaljem iz filma ‘Isijavanje’, 1.1. 1986. / foto_Ebet Roberts

 

koketiranje sa ženstvenošću / 1987. / foto_Greg Gorman
koketiranje sa ženstvenošću / 1987. / foto_Greg Gorman

 

Iggy u transparentnim hlačama na gostovanju na Channel 4 u The White Roomu
Iggy u transparentnim hlačama na gostovanju na Channelu 4 u The White Roomu 1997.

 

iggy-pop-6
2000-te su obilježile Iggyjeve uske hlače i goli torzo

 

Koktel haljina i Dior torbica / T Magazine, 2011 / foto_Mikael Jansson / za T magazin je izjavio kako ga nije sramota nositi žensku odjeću, jer nije sramota biti žena.
Koktel haljina i Dior torbica / T Magazine, 2011 / foto_Mikael Jansson / za T Magazine je izjavio kako ga nije sramota nositi žensku odjeću, jer nije sramota biti žena.

izvor_Dazed

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.