Gradišku krasi novi mural Nataše Konjević

Impresionirani njenim radom u stopu pratimo Natašu Konjević / Konjo Ilustration, umjetnicu iz Banje Luke. Nakon divnog murala Utočište, kojeg je oslikala u Kozarskoj Dubici, zadivila nas je i muralom Dire Nous kojeg je oslikala u Belgiji, sad nas je ostavila bez teksta muralom Dom kojeg je oslikala u Gradiški.

 

Natasa Konjevic Dom Gradiska

 

– Kako je zadatak ovog murala bio predstaviti Gradišku, ja sam se odlučila da naglasak stavim na podatak da je Gradiška opština sa najvećim brojem roda u cijeloj BiH. Pored rode, tu je i savski čamac i rijeka Sava kao prepoznatljivi simboli ovog grada. Ovo je definitivno bio najveći izazov za mene kada su u pitanju murali. Pored toga što je ovo najveća površina koju sam sama oslikala (oko 150 kvadrata ) bilo je zahtjevno raditi uz loše vremenske uslove i na površini koja baš i nije idealna. Tako je cijelo oslikavanje bilo dosta zahtjevnije nego što sam očekivala. Naučila sam mnogo radeći na ovom zidu, a najveći dar je možda to što sam konačno ponosna na svoj rad i na sebe, a to se ne dešava tako često, napisala je na društvenim mrežama Nataša.

 

Aktivnost je pokrenuo Zavičajni muzej Gradiška uz pomoć Gradske uprave grada Gradiška.

 

Natasa Konjevic Dom Gradiska 1

Konjevićeva je završila Akademiju umjetnosti u Banjoj Luci, te master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsjek Grafika i knjiga. Dobitnica je brojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, do sada je postavila šest samostalnih izložbi, a učestvovala je na mnogim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu u proteklih osam godina.

 

fotografije_Predrag Zec

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
MUSTRA ORCHESTRA predstavila drugi album KORACI