Gradišku krasi novi mural Nataše Konjević

Impresionirani njenim radom u stopu pratimo Natašu Konjević / Konjo Ilustration, umjetnicu iz Banje Luke. Nakon divnog murala Utočište, kojeg je oslikala u Kozarskoj Dubici, zadivila nas je i muralom Dire Nous kojeg je oslikala u Belgiji, sad nas je ostavila bez teksta muralom Dom kojeg je oslikala u Gradiški.

 

Natasa Konjevic Dom Gradiska

 

– Kako je zadatak ovog murala bio predstaviti Gradišku, ja sam se odlučila da naglasak stavim na podatak da je Gradiška opština sa najvećim brojem roda u cijeloj BiH. Pored rode, tu je i savski čamac i rijeka Sava kao prepoznatljivi simboli ovog grada. Ovo je definitivno bio najveći izazov za mene kada su u pitanju murali. Pored toga što je ovo najveća površina koju sam sama oslikala (oko 150 kvadrata ) bilo je zahtjevno raditi uz loše vremenske uslove i na površini koja baš i nije idealna. Tako je cijelo oslikavanje bilo dosta zahtjevnije nego što sam očekivala. Naučila sam mnogo radeći na ovom zidu, a najveći dar je možda to što sam konačno ponosna na svoj rad i na sebe, a to se ne dešava tako često, napisala je na društvenim mrežama Nataša.

 

Aktivnost je pokrenuo Zavičajni muzej Gradiška uz pomoć Gradske uprave grada Gradiška.

 

Natasa Konjevic Dom Gradiska 1

Konjevićeva je završila Akademiju umjetnosti u Banjoj Luci, te master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsjek Grafika i knjiga. Dobitnica je brojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, do sada je postavila šest samostalnih izložbi, a učestvovala je na mnogim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu u proteklih osam godina.

 

fotografije_Predrag Zec

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.