Nevjerovatni mural NATAŠE KONJEVIĆ u Belgiji

Nakon što nas je impresionirala muralom Utočište, kojeg je oslikala u Kozarskoj Dubici, Nataša Konjević nas je još jednom zadivila svojim umijećem crtanja. Ovaj put je radila sa grupom umjetnika na muralu u Belgiji.

 

Riječ je o petom muralu u okviru projekta pod imenom Dire Nous koji se realizuje u Vervijeu u Belgiji, a na inicijativu lokalne NVO MJ Recollets i gradskih vlasti. Na ovom projektu su učestvovali Joze Carvalho (Ozearv, Portugal), Julien Demelenne (Hbr36, Belgija) i Nataša Konjević (Konjo Illustration, BiH).

 

Mural je realizovan u prvih osam dana maja 2018. Tema je migracija ljudi koji sa sobom nose svoju kulturu koja obogaćuje zemlje u koje stižu. Tako je bilo u prošlosti, i tako će biti i dalje, bar se nadam. Ako može muzika da migrira, zašto ne mogu ljudi. Naziv murala je All that we left behind, is in front of us, kaže nam Nataša.

 

Projekt ima za cilj inkluziju marginalizovanih grupa i manjina u tom gradu, a putem ulične umjetnosti.

 

 

dire nous street art (5) dire nous street art (6) dire nous street art (7) dire nous street art (1) dire nous street art (2) dire nous street art (3) dire nous street art (4) dire nous street art (8) dire nous street art (11) dire nous street art (10)

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
THE CREATION, skupine Intelligent Music Project, album je koji treba pažljivo poslušati