PLUSMINUS FASHION predstavio novu kolekciju pod nazivom BLUE PERIOD

Nova kolekcija modnog brenda Plusminus pod nazivom Blue Period inspirisana je plavom bojom, te su umjetnici Anima Printmaking ovaj puta pripremili motive grafika printane u plavim tonovima.

 

Dizajnerica Ena Dujmović sarađuje sa mladim umjetnicima i umjetnicama i eksperimentiše u polju spajanja mode i grafike. Ova kolekcija rađena je tehnikom bakropisa u kombinaciji sa folijom. Neke od grafika rađene su u monotipiji – minimalistički predstavljene kroz jednu liniju unutar koje je autentični linijski crtež. Kolekcija je rađena isključivo od prirodnih materijala a osnovni cilj je nosivost u svakodnevnim prilikama.

 

Na predstavljenom editorijalu Plusminus tim sarađivao je sa fotograkinjom Majom Topčagić, a ovim fotografijama željeli su postaviti grafiku u odnos s svakodnevnim životom kroz street style fotografije.

 

Blue Period (1) Blue Period (3) Blue Period (6) Blue Period (7) Blue Period (8) Blue Period (9) Blue Period (10) Blue Period (11) Blue Period (12) Blue Period (13)

Fotografija_Maja Topčagić

Model_Vanja Stojković

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.