Pierpaolu Piccioliju pripala titula dizajnera godine

Release Date
07/12/2022
fotografija
British Fashion Council

U Royal Albert Hallu su u ponedjeljak, 5. decembra dodijeljene prestižne British Fashion Awards, nagrade Britanskog modnog vijeća.

Britansko modno vijeće (British Fashion Council) je u prepunom Royal Albert Hallu dodijelilo svoje prestižne nagrade. Za British Fashion Award u glavnoj kategoriji dizajnera godine borili su se Demna (Balenciaga), Matthieu Blazy (Bottega Veneta), Miuccia Prada, Pierpaolo Piccioli (Valentino) i Jonathan Anderson, a nagrada je pripala Pierpaolu Piccioliju. Najboljim modelom proglašena je Bella Hadid, najboljim neovisnim britanskim brendom Wales Bonner, a najboljim mladim brendom S.S. Daley.

Dizajnera godine odabrao je međunarodni žiri od 1.000 ljudi iz industrije. Picciolijev najveći ovogodišnji uspjeh, osim Haute Couture revije prikazane na stepenicama Trinità de’ Monti u Rimu, jeste i Pink PP kolekcija, koja je ružičastu učinila bojom godine.

Prvi put su ove godine dodijeljene i posebne nagrade za 15 lidera promjene čija su imena otkrivena tokom večeri baš kao i imena 50 najkreativnijih dizajnera i drugih kreativaca iz cijelog svijeta u novoj kategoriji New Wave: Creatives uvedenoj prošle godine, a u kojoj se našao i hrvatski fotograf Filip Koludrović. Koludrović je tako postao prvi Hrvat koji je osvojio prestižnu British Fashion Award.

Osim ceremonije dodjele nagrada upriličeno je i prikupljanje sredstava za BFC fondaciju, koja podržava rast i uspjeh britanske mode fokusirajući se na talente, obrazovanje, dodjelu grantova i poslovno mentorstvo.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Američke sportašice će na Olimpijadi nositi donje rublje koje je kreirala Kim Kardashian