Pierpaolu Piccioliju pripala titula dizajnera godine

Datum objave
07/12/2022
fotografija
British Fashion Council

U Royal Albert Hallu su u ponedjeljak, 5. decembra dodijeljene prestižne British Fashion Awards, nagrade Britanskog modnog vijeća.

Britansko modno vijeće (British Fashion Council) je u prepunom Royal Albert Hallu dodijelilo svoje prestižne nagrade. Za British Fashion Award u glavnoj kategoriji dizajnera godine borili su se Demna (Balenciaga), Matthieu Blazy (Bottega Veneta), Miuccia Prada, Pierpaolo Piccioli (Valentino) i Jonathan Anderson, a nagrada je pripala Pierpaolu Piccioliju. Najboljim modelom proglašena je Bella Hadid, najboljim neovisnim britanskim brendom Wales Bonner, a najboljim mladim brendom S.S. Daley.

Dizajnera godine odabrao je međunarodni žiri od 1.000 ljudi iz industrije. Picciolijev najveći ovogodišnji uspjeh, osim Haute Couture revije prikazane na stepenicama Trinità de’ Monti u Rimu, jeste i Pink PP kolekcija, koja je ružičastu učinila bojom godine.

Prvi put su ove godine dodijeljene i posebne nagrade za 15 lidera promjene čija su imena otkrivena tokom večeri baš kao i imena 50 najkreativnijih dizajnera i drugih kreativaca iz cijelog svijeta u novoj kategoriji New Wave: Creatives uvedenoj prošle godine, a u kojoj se našao i hrvatski fotograf Filip Koludrović. Koludrović je tako postao prvi Hrvat koji je osvojio prestižnu British Fashion Award.

Osim ceremonije dodjele nagrada upriličeno je i prikupljanje sredstava za BFC fondaciju, koja podržava rast i uspjeh britanske mode fokusirajući se na talente, obrazovanje, dodjelu grantova i poslovno mentorstvo.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
BUUB., novi bh. brend torbi i modnih dodataka od kože, predstavio provokativnu kampanju