GOBLIN MODE je izraz godine

Release Date
07/12/2022
fotografija
Envato / Medea Media

Izraz goblin mode odabran je za Oxfordovu riječ 2022. godine, prenosi Guardian. Izraz, koji se odnosi na vrstu ponašanja koje je bespogovorno samodopadljivo, lijeno, aljkavo ili pohlepno, obično na način da odbacuje društvene norme ili očekivanja, postao je prva riječ godine o kojoj je odlučilo javno glasanje.

U izboru od tri riječi / izraza, koji su suzili leksikografi iz Oxford University Pressa (OUP), više od 340.000 govornika engleskog jezika širom svijeta dalo je svoj glas upravo goblin modeuMetaverse (metaverzum) bio je njihov drugi izbor, a slijedio ga je hashtag #IStandWithGoblin mode ostvario je uvjerljivu pobjedu: odabralo ga je 318.956 ljudi, što čini 93 posto ukupnog broja glasova.

Predsjednik Oxford Languagesa, Casper Grathwohl, rekao je da su se on i njegovi kolege nadali da će javnost uživati ​​u uključivanju u proces, ali ih je razina angažmana potpuno iznenadila.

S obzirom na godinu koju smo upravo proživjeli, goblin mode odjekuje kod svih nas koji se u ovom trenutku osjećamo pomalo preopterećeno, dodao je on. Olakšanje je priznati da nismo uvijek idealni, kako se predstavljamo na našim Instagram i TikTok feedovima. To je dokazano i dramatičnim porastom platformi poput BeReala, na kojima korisnici dijele neuređene, ne sasvim idealne slike sebe, često bilježeći i samozadovoljne trenutke u goblin modeu, dodao je Grathwohl.

Pobjednički izraz prvi put viđen je na Twitteru 2009., ali je postao viralan na društvenim mrežama u veljači 2022., nakon što je odigrao svoju ulogu u fake newsu koji je kolao tom društvenom mrežom.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.