Look dana: Mirha Pjanić

fotografija
Vladan Gavrić / foto Vlasta
tekst
Vladan Gavrić

Ukoliko na ulici sretnete Mirhu Pjanić, 22-godišnju studentica treće godine Medicine iz Tuzle, nećete moći ostati ravnodušni na njen styling, koji vješto kombinira. Naime, Mirha priznaje da ne troši mnogo novca na odjeću, već radije zaviri u neki od vintage shopova, second handove, ponekad do buvljaka, a najbitnije joj je da se osjeća lijepo u tome što nosi.

Sreli smo je nedavno na ulicama Tuzle i fascinirala nas je svojim stylingom. Naočale je posudila od djeda, haljinu je pronašla u Modniko showroomu u Sarajevu, ceker je nekad davno kupila u Italiji za samo pola eura, a ostale stvarčice je pronašla u second handu.

 

Mirha Look dana (6)

 

Mirha inače gaji veliko interesovanje za oblast psihijatrije i cilj joj je da studentskim aktivizmom, te budućim profesionalnim radom doprinese poboljšanju kvalitete života mentalno oboljelih osoba, kao i okončanju društvene stigme koja je nažalost sveprisutna pojava kada su u pitanju mentalna oboljenja. Vegetarijanka je, i gradi svoj mali vrt u kome će uzgajati organsko voće i povrće. O prelasku na vegeterijanastvo kaže da joj je to bila prekretnica u životu, u pogledu brige za vlastito zdravlje, ali i poštovanja ostalih živih bića koja zaslužuju jednaka prava na život i slobodu kao i ljudi.

 

U slobodno vrijeme bavi se fotografijom, a svojim fotografijama nastoji da uhvati ono transcendentalno u ljudima, momentima, stvarima, pojavama… Svakodnevno praktikuje yogu i meditaciju, a za sebe ponosno kaže da je feministkinja, te da je feminizam, odnosno društvo u kojem žene i muškarci imaju jednaka prava i prilike, jedini ispravan i prirodan način postojanja.

 

 

Mirha Look dana (4) Mirha Look dana (5) Mirha Look dana (1) Mirha Look dana (3)

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Prve fotografije nove kolekcije modnog dizajnera MARKA FEHERA