Maja Milinković predstavlja novu pjesmu posvećenu voljenom gradu

Release Date
12/05/2022
fotografija
Vanja Lisac

Maja Milinković, sarajevska kantautorica fada i sevdaha, snimila je novu pjesmu popraćenu video spotom posvećenu gradu Sarajevu u izdanju Croatia Recordsa.

– Nova pjesma je jednostavno duša izlivena u muziku i riječi,izjava ljubavi mom gradu u kojem sam rodjena i odrasla. Čežnja  za domom živi u svima nama. Čežnja za tim sigurnim mjestom gdje možemo postojati takvi kakvi jesmo i ne biti preispitivani. Nadam se da će  pjesma pronaći put do srca onih koji gaje iste osjećaje prema Sarajevu, a  da će  one koji ga ne poznaju nagnati da ga upoznaju. Jer ko ga upozna taj ga i zavoli, kaže Maja.

Autorica muzike i teksta je Maja Milinković, a na snimku i aranžmanu učestvuju Džanin Zeković i Adis Hatunić (akustične gitare), Amar Češljar na perkusijama, Carlos Menezes na kontrabasu i Amila Yavuz Čengić kao prateći vokal. Snimano je u studiju Amadeus – Marin Meštrović u Sarajevu.  Za miks i master su zaduženi Estudio Pé de vento, Fernando Nunes / Naná iz Portugala. Video je radio Džejlan Zeković.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
SELMA ALISPAHIĆ nagrađena na festivalu Teatar na raskršću za najbolju žensku ulogu