Maja Milinković predstavlja novu pjesmu posvećenu voljenom gradu

Release Date
12/05/2022
fotografija
Vanja Lisac

Maja Milinković, sarajevska kantautorica fada i sevdaha, snimila je novu pjesmu popraćenu video spotom posvećenu gradu Sarajevu u izdanju Croatia Recordsa.

– Nova pjesma je jednostavno duša izlivena u muziku i riječi,izjava ljubavi mom gradu u kojem sam rodjena i odrasla. Čežnja  za domom živi u svima nama. Čežnja za tim sigurnim mjestom gdje možemo postojati takvi kakvi jesmo i ne biti preispitivani. Nadam se da će  pjesma pronaći put do srca onih koji gaje iste osjećaje prema Sarajevu, a  da će  one koji ga ne poznaju nagnati da ga upoznaju. Jer ko ga upozna taj ga i zavoli, kaže Maja.

Autorica muzike i teksta je Maja Milinković, a na snimku i aranžmanu učestvuju Džanin Zeković i Adis Hatunić (akustične gitare), Amar Češljar na perkusijama, Carlos Menezes na kontrabasu i Amila Yavuz Čengić kao prateći vokal. Snimano je u studiju Amadeus – Marin Meštrović u Sarajevu.  Za miks i master su zaduženi Estudio Pé de vento, Fernando Nunes / Naná iz Portugala. Video je radio Džejlan Zeković.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.