Mislim, dakle kuham: Mjesto za recepte i emotivne životne priče

Prije nego je počela sa blogom, rediteljica Mirna Dizdarević i njen partner otvorili su profil na Instagramu, the.mood.food, gdje bi povremeno stavljali slike jela koja pravimo i volimo. Nakon super feeedbacka, dobila je više samopouzdanja i volje da priču proširi.

 

Mirna Dizdarević
Mirna Dizdarević

 

–  S obzirom na to da kuham od kraja osnovne škole, i zaista uživam u tome, odlučila sam se više pozabaviti novim receptima, ali i osmisliti koncept kroz koji ću spojiti svoje dvije ljubavi – kuhanje i pisanje. Tako sam dobila inspiraciju za pisanje bloga Mislim, dakle kuham, gdje osim recepata, možete pročitati i priču koja se veže sa specifičan recept. Mislim da su hrana i emocije povezani oduvijek, i nije čudno kada nam neko jelo evocira sjećanje iz prošlosti, ili posebnu emociju koja nas veže za to jelo, kaže nam Mirna.

 

Na blogu Mislim, dakle kuham, Mirna objavljuje priče i situacije iz svoga života koje je vežu za neki specifičan recept. Iza svake priče se krije recept, i za nju je svaki poseban.

 

– Dosta sam emotivna i ne stidim se toga. Upravo radi toga na blogu ćete naći priče koje su za mene emotivne, osobne, i totalno ogoljene. Također, ima tu i sretnih priča, naći će se i pokoji savjet, ali bilo kako bilo, uvijek će biti dobrih i jednostavnih recepata. Moram napomenuti da sve što objavimo je ono što mi volimo da jedemo. Nema previše filtera, nema umjetnog svjetla, i nema previše rekvizite. Svako jelo je posebno i dovoljno samo po sebi, i želimo hranu prikazati onakvom kakva jeste, istaknula je.

 

The.mood.food je i dalje poveznica za blog gdje stavlja fotke jela, a ako želite pročitati priču iza recepta, možete je naći na blogu.

 

Za logo the.mood.food i za Mislim,dakle kuham, zaslužna je njena dugogodišnja prijateljica Nera Džanić. Nera je po zanimanju arhitektica, ali sve se više okreće ka kreiranju kreativnih vizuala koje možete pogledati na Instagram profilu Xexenex_visual.

mislim dakle kuham (1) mislim dakle kuham (6) mislim dakle kuham (7)

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Porodica modnog dizajnera Halstona osporava Netflixovu seriju o njegovom životu