Mislim, dakle kuham: Mjesto za recepte i emotivne životne priče

Prije nego je počela sa blogom, rediteljica Mirna Dizdarević i njen partner otvorili su profil na Instagramu, the.mood.food, gdje bi povremeno stavljali slike jela koja pravimo i volimo. Nakon super feeedbacka, dobila je više samopouzdanja i volje da priču proširi.

 

Mirna Dizdarević
Mirna Dizdarević

 

–  S obzirom na to da kuham od kraja osnovne škole, i zaista uživam u tome, odlučila sam se više pozabaviti novim receptima, ali i osmisliti koncept kroz koji ću spojiti svoje dvije ljubavi – kuhanje i pisanje. Tako sam dobila inspiraciju za pisanje bloga Mislim, dakle kuham, gdje osim recepata, možete pročitati i priču koja se veže sa specifičan recept. Mislim da su hrana i emocije povezani oduvijek, i nije čudno kada nam neko jelo evocira sjećanje iz prošlosti, ili posebnu emociju koja nas veže za to jelo, kaže nam Mirna.

 

Na blogu Mislim, dakle kuham, Mirna objavljuje priče i situacije iz svoga života koje je vežu za neki specifičan recept. Iza svake priče se krije recept, i za nju je svaki poseban.

 

– Dosta sam emotivna i ne stidim se toga. Upravo radi toga na blogu ćete naći priče koje su za mene emotivne, osobne, i totalno ogoljene. Također, ima tu i sretnih priča, naći će se i pokoji savjet, ali bilo kako bilo, uvijek će biti dobrih i jednostavnih recepata. Moram napomenuti da sve što objavimo je ono što mi volimo da jedemo. Nema previše filtera, nema umjetnog svjetla, i nema previše rekvizite. Svako jelo je posebno i dovoljno samo po sebi, i želimo hranu prikazati onakvom kakva jeste, istaknula je.

 

The.mood.food je i dalje poveznica za blog gdje stavlja fotke jela, a ako želite pročitati priču iza recepta, možete je naći na blogu.

 

Za logo the.mood.food i za Mislim,dakle kuham, zaslužna je njena dugogodišnja prijateljica Nera Džanić. Nera je po zanimanju arhitektica, ali sve se više okreće ka kreiranju kreativnih vizuala koje možete pogledati na Instagram profilu Xexenex_visual.

mislim dakle kuham (1) mislim dakle kuham (6) mislim dakle kuham (7)

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.