LEHAR: Na partyjima puštam muziku u skladu s onim što osjećam u tom trenutku

Release Date
14/02/2018
razgovarao
Vladan Gavrić

U subotu, 17. februara u sarajevskom klubu Silver&Smoke muziku će puštati Lehar, kojem će to biti treća posjeta Sarajevu. Lehar je house atrakcija iz Italije, član je poznate DIYNAMIC porodice. Njegovu muziku opisuju kao kombinaciju intuicije i emocije. Karakterističan je po preplitanju mračnih i dramatičnih zvukova sa basevima i intrigantnim i napetim melodijama.

Imali smo sreće da smo bili na oba Vaša eventa u Sarajevu i moram Vam reći da sam oduševljen energijom i Vašom komunikacijom s publikom. Neki DJ-evi drže distancu, na koji način Vama uspijeva da uvijek čvrsto stojite na zemlji i šta je to što Vaše partyje čini posebnim?

– Hvala mnogo, drago mi je da ste to primijetili. Ja sam jednostavno uvijek svoj, jako volim svoj posao, volim biti okružen ljudima i volim im pokazati iskrenu zahvalnost. Upravo su ti ljudi najvažniji element koji čini razliku. Ako ste savršeno konektovani s njima, to je već važan element za odličan party.

Na koji način održavate ravnotežu u svom životu s obzirom na to da mnogo putujete i većinu vremena tokom godine niste kući, da li Vaša porodica ponekad dolazi na Vaše partyje?

– Moja porodica trenutno podrazumijeva moje roditelje i djevojku, svi oni me prate i podržavaju od samog početka, tako da ništa nije neobično ako se nađu na nekim mojim partyjima, u zemljama Evrope posebno.

 

lehar 1

 

Najavili ste nekoliko projekata za ovu godinu, jedan od njih je da ćete započeti svoj label Multinotes? Imate li određen muzički pravac i već neke DJ-eve na umu? 

– Da, upravo smo Olderic, Musumeci i ja započeli tu priču. Prvo izdanje ćemo predstaviti na proljeće, ne mogu vam još otkriti s kojim umjetnikom ćemo potpisati ugovor. Kad je riječ o muzičkom pravcu, nismo zainteresirani za poseban žanr, nastojimo da Multinotes učinimo zajedničkim okruženjem za sve one koji žele da se takmiče i kojima je izazov stvarati sopstveni stil.

Ukoliko biste morali birati jedan od evenata koji bi to bio: festivali sa brojnom publikom, party u clubu ili privatni after party?

– Uvijek party u clubu!

Da li za svaki party pripremate nove trake?

– Nikad ne puštam istu muziku, uvijek puštam muziku u skladu s onim što osjećam u tom trenutku.

Uvjerili smo se da činite sjajan duo sa Sandrinom. S kojim DJ-evima inače volite sarađivati? Možete li nam reći više o saradnji sa After Affair ekipom iz Sarajeva?

– Party koji smo Sandrino i ja imali u muzeju ljetos je bio fantastičan. Volim svirati b2b i sa Musumiciom i Oldericom, ali sam se proveo odlično i sa Solomunom na nekoliko after partyja. Volim After Affairs dečke, jako smo dobri prijatelji i kad smo zajedno osjećam se kao kod kuće.

Sarajevo Vas voli, a čini nam se da i Vi volite Sarajevo, radujemo se novom partyju koji će se održati 17.2. u klubu Silver&Smoke, šta možemo očekivati?

– Da, i ja volim Sarajevo! Bit ću jako uzbuđen i znam da će to biti noć za pamćenje.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Žene u sedamdesetim godinama imaju najbolji seks u životu