Predstavljamo trailer biografskog filma BOB MARLEY:ONE LOVE o najvećoj reggae legendi svih vremena

Release Date
13/07/2023

Paramount Pictures predstavlja novi film BOB MARLEY: ONE LOVE koji slavi život i muziku ikone koja je inspirirala generacije svojom porukom ljubavi i zajedništva. Prvi put na velikom platnu otkrijte Bobovu snažnu priču o prevladavanju svih prepreka i putovanju iza njegove revolucionarne muzike.

Rita Marley, njihov sin Ziggy i kći Cedella učestvovali su u nastanku filma, a porodica slavnog muzičara je posebno zadovoljna činjenicom što je film sniman na stvarnim lokacijama na kojima je Bob boravio i pjevao.

Ništa se ne događa prije nego što dođe vrijeme za to, a sada je vrijeme da se priča o našem ocu Bobu Marleyu, u biografskom izdanju koje dolazi početkom 2024. godine, rekao je Marleyjev sin Ziggy u izjavi.

– Čuli ste muziku i mislite da poznajete tog čovjeka, ali shvaćate li doista kroz što je sve prošao i koji su ga trenuci oblikovali u osobu kakva je postao… Ovaj film će vam po prvi put predočiti kako je bilo biti u blizini legende, vidjeti njegovu bol, njegovu tugu, njegovu radost i njegovo iskupljenje. Veselimo se što ćemo s ovim filmom inspirirati ne samo dugogodišnje obožavatelje, već i mlađu generaciju, dajući im povod za istraživanje Bobova života i muzike i na taj način širiti njegovu univerzalnu poruku ujedinjenja, pravde i mira širom svijeta.

Ulogu legendarnog muzičara preuzeo je Kingsley Ben-Adir, a Lashana Lynch glumi njegovu suprugu Ritu. Reditelj filma je Reinaldo Marcus Green, reditelj filma King Richard, nominiranog za Oscara, o Richardu Williamsu, ocu i dugogodišnjem treneru Venus i Serene Williams.

BOB MARLEY: ONE LOVE stiže u kina u januaru 2024., u distribuciji Blitza.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
26. SFF: Najbolji film je EXILE