Ponovo otvoren restoran ZEMBILJ: Originalni američki steak u srcu Baščaršije

Release Date
21/01/2022

Američki steak u srcu Baščaršije – vijest je koja će obradovati mnoge gurmane i ljubitelje vrhunski spravljenih odrezaka. Nastavljajući višegodišnju tradiciju pravljenja dobre hrane po čemu su Sarajevo i Baščaršija dobro poznati, restoran Zembilj ponovo je otvoren u novom ruhu spajajući njujorško kulinarsko umijeće sa autentičnim bh. ambijentom. Zbog svoje lokacije, potpuno renoviranog interijera i eksterijera te široke ponude jela i pića, restoran Zembilj predstavlja idealno mjesto za poslovne sastanke, proslave rođendana, porodične večere, romantične večere te sve druge specijalne prilike.

Restoran je ponovo otvorio novi menadžment koji je petnaest godina proveo u restoranskom biznisu u New Yorku. Prikupljajući iskustvo od priznatih chefova i vodeći restorane koje su rado posjećivale svjetske ličnosti, novi menadžment je znanje iz ove svjetske prijestolnice odlučio donijeti u Bosnu i Hercegovinu. Kombinacijom tradicionalnog i modernog u ovom malom gurmanskom kutku u srcu Sarajeva, ukusna hrana priprema se sa puno ljubavi, a za sve goste restorana Zembilj osiguran je i besplatan dvosatni parking na Baščaršiji. Sve što je potrebno uraditi jeste dostaviti restoranski račun.

Njegujući bosansku tradiciju, restoran je dobio ime po staroj torbi za pijacu kojoj je danas najsličniji ceker. Na pijaci koja se nalazila na prostoru današnje Baščaršije, ljudi su stoljećima proizvode pakovali pravo iz kantara – u zembilj. Odlazak na pijacu oduvijek je bio dio svjetske kulture i baštine te posebno mjesto susreta na kojem se nije samo trgovalo već i družilo. Baš kao i danas u restoranu Zembilj.

Meni restorana Zembilj pogledajte ovdje, a više informacija dostupno je na Facebook stranici i Instagram profilu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.