THOM WALKER je novi kreativni direktor odjela za makeup kuće GIVENCHY

Datum objave
21/01/2022
fotografija
Nicolas Kuttler
tekst
FBL

Givenchy Parfums sa zadovoljstvom najavljuje novo ime u svom timu, Thom Walker je njihov novi makeup kreativni direktor. Njegova uloga uključivat će nadgledanje razvoja Givenchyjevih novih linija šminke i kreativnog usmjeravanja komunikacijskih kampanja za ove kolekcije.

– Drago mi je što sam se pridružio Givenchyju kao njihov novi makeup kreativni direktor. Dijelimo zahvalnost za lijepu, ali odvažnu ženstvenost – definiranu eleganciju i individualnost. Bit će uzbudljivo donijeti kreativni izraz i nove inovacije proizvoda kroz saradnju s Givenchy timom i vizažistima iz cijelog svijeta, kaže Thom Walker.

Ovaj mladi, talentovani engleski vizažist impresionirao je kuću Givenchy svojom kreativnošću, karizmom i inovativnim pristupom šminki, koji je istovremeno oštar i moćan. Oslanjajući se na različite izvore inspiracije, uključujući modu i arhitekturu, Thom se voli poigravati kontrastima, svetlosnim efektima i smjelim bojama.

– Radujemo se ovoj saradnji sa Thomom. Njegovo poznavanje modne scene, prepoznatljivi stil i njegov inovativan, ali prirodan pristup šminkanju savršen su spoj za elegantan, ali smjeli svijet Givenchyjeve ljepote. Oduševljen sam što on sada svojim talentom i kreativnošću doprinosi našem odjelu za makeup i međunarodnom uspjehu, izjavio je Romain Spitzer, CEO Givenchy Parfumes.

Rođen je u Sjevernoj Engleskoj, a karijeru vizažiste započeo je u Parizu. Sarađivao je sa nekoliko međunarodnih modnih i kozmetičkih brendova, šminkao je za brojne magazine kao što su i-D, AnOther, W Magazine i Dazed and Confused, kao i za talijansko, britansko i kinesko izdanje magazina Vogue. Radio je sa svjetski poznatim fotografima među kojima su Paolo Roversi, Sølve Sundsbø, Rafael Pavarotti, Jack Davison, Richard Burbridge i Nick Knight. Sarađivao je i sa mnogim glumicama i pjevačicama kao što su Emma Watson, Claire Foy, Mia Goth, FKA Twigs i Rosalía.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Diorovo kraljevstvo proljetnih boja