THOM WALKER je novi kreativni direktor odjela za makeup kuće GIVENCHY

Release Date
21/01/2022
fotografija
Nicolas Kuttler
tekst
FBL

Givenchy Parfums sa zadovoljstvom najavljuje novo ime u svom timu, Thom Walker je njihov novi makeup kreativni direktor. Njegova uloga uključivat će nadgledanje razvoja Givenchyjevih novih linija šminke i kreativnog usmjeravanja komunikacijskih kampanja za ove kolekcije.

– Drago mi je što sam se pridružio Givenchyju kao njihov novi makeup kreativni direktor. Dijelimo zahvalnost za lijepu, ali odvažnu ženstvenost – definiranu eleganciju i individualnost. Bit će uzbudljivo donijeti kreativni izraz i nove inovacije proizvoda kroz saradnju s Givenchy timom i vizažistima iz cijelog svijeta, kaže Thom Walker.

Ovaj mladi, talentovani engleski vizažist impresionirao je kuću Givenchy svojom kreativnošću, karizmom i inovativnim pristupom šminki, koji je istovremeno oštar i moćan. Oslanjajući se na različite izvore inspiracije, uključujući modu i arhitekturu, Thom se voli poigravati kontrastima, svetlosnim efektima i smjelim bojama.

– Radujemo se ovoj saradnji sa Thomom. Njegovo poznavanje modne scene, prepoznatljivi stil i njegov inovativan, ali prirodan pristup šminkanju savršen su spoj za elegantan, ali smjeli svijet Givenchyjeve ljepote. Oduševljen sam što on sada svojim talentom i kreativnošću doprinosi našem odjelu za makeup i međunarodnom uspjehu, izjavio je Romain Spitzer, CEO Givenchy Parfumes.

Rođen je u Sjevernoj Engleskoj, a karijeru vizažiste započeo je u Parizu. Sarađivao je sa nekoliko međunarodnih modnih i kozmetičkih brendova, šminkao je za brojne magazine kao što su i-D, AnOther, W Magazine i Dazed and Confused, kao i za talijansko, britansko i kinesko izdanje magazina Vogue. Radio je sa svjetski poznatim fotografima među kojima su Paolo Roversi, Sølve Sundsbø, Rafael Pavarotti, Jack Davison, Richard Burbridge i Nick Knight. Sarađivao je i sa mnogim glumicama i pjevačicama kao što su Emma Watson, Claire Foy, Mia Goth, FKA Twigs i Rosalía.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
TOM FORD mirisi stigli na bh. tržište