Žene u sportu: One su odlučile da budu najbolje!

Želeći dati svoj doprinos stvaranju bolje i ravnopravne budućnosti za žene i muškarce u sportu, još prošle sezone Nike je krenuo s aktivnom kampanjom stavljajući u fokus žene koje se bave fudbalom, a na početku ove sezone predstavljeni su i dresovi ovog brenda za ženske reprezentacije širom svijeta.

 

zene u sportu (3)

 

Žene pomjeraju granice lokalno i globalno. I Svjetsko fudbalsko prvenstvo za žene, koje se trenutno održava u Francuskoj, razbija mnoge predrasude po pitanju učešća žena u sportovima koje društvo doživljava muškim. No, iako sportistkinje postižu zapažene rezultate, njihov uspjeh se ne mjeri kao i uspjeh muškaraca u identičnim sportovima.

 

Kako je biti žena sportista pokazala je panel diskusija u organizaciji brenda Nike i magazina za žene Ladies In okupivši u Sarajevo City Centeru uspješne i odvažne predstavnice različitih sportskih disciplina: Azru Numanović, fudbalerku i sekretarku FK Sarajevo, crossfit sportistkinju Amilu Avdukić, fitness instruktoricu Milicu Budimir, dok se perspektivna plivačica Amina Kajtaz uključila u panel video porukom.

 

zene u sportu (4)

 

Panel na temu Žene u sportu, koji je vodila Erna Saljević, ukazao je na njihove pojedinačne puteve ulaska u sport, izgradnju karijere i borbe protiv predrasuda. One su to učinile djelima i izborile se za svoje mjesto vrhunskim rezultatima bivajući danas u mogućnosti da pošalju pozitivne i ohrabrujuće sportske poruke.

 

Svu važnost Nike misije podsticanja i inspiriranja mladih djevojaka da se pokrenu i počnu baviti sportom pokazao je aplauz na kraju panela, koji je krunisan zabavnim momentima izvođenja vježbi i fudbalskih trikova s loptom.

 

zene u sportu (1) zene u sportu (5) zene u sportu (6) zene u sportu (7) zene u sportu (8) zene u sportu (9) zene u sportu (10) zene u sportu (11) zene u sportu (12) zene u sportu (13)

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
DOMESTIC je podijelio s nama dva recepta za ukusne poslastice