Predstavljeni Nokia 110 4G i Nokia 105 4G

Release Date
16/06/2021

HMD Global, dom Nokia telefona, predstavila je dva nova pametna telefona iz svoje ponude. Riječ je klasičnim telefonima s tipkama, a to su Nokia 110 4G i Nokia 105 4G. Oba ova telefona dolaze sa ekranima od 1,8“, rezolucije 120 x 160 piksela. Telefoni imaju velike, lako uočljive ikone, a čak je tu i pomoć pri čitanju u vidu čitanja menija naglas.

– Kao tržišni lider u proizvodnji običnih telefona, iskustvo nam je tokom godina dalo neprocjenjiv uvid u to što ljudi trebaju kako bi bili svakodnevno povezani. Važnije je nego ikad prije da osiguramo da naši telefoni podržavaju 4G povezivanje, a ovaj je telefon spreman za budućnost. Nokia 105 4G svidjet će vam se upravo zbog toga, pristupačne je cijene tako da možete ostati u kontaktu sa svojom porodicom i prijateljima. A s novim modernim dizajnom, neporecivom trajnošću i dugotrajnom baterijom, Nokia 105 4G bit će investicija u koju možete vjerovati i zadržati je duže. Nokia 110 4G bazira se na pristupačnosti, to je telefon koji će korisnici voljeti, vjerovati mu i željeti ga zadržati, spravica koju svako može lako koristiti. Naš tradicionalni nordijski dizajn povezan s našim univerzalno prepoznatljivim tvorničkim procesom kreirao je telefon s trajnim funkcijama koje se ističu iz mnoštva, rekao je Florian Seiche, CEO, HMD Global.

Kao što im sam naziv i kaže, telefoni dolaze sa LTE podrškom koja će omogućiti visokokvalitetne HD pozive. Oba telefona dolaze u verzijama sa jednom i sa dvije SIM kartice, dok samo Nokia 110 4G ima kameru na zadnjoj strani i 3.5 mm priključak za slušalice, što nedostaje Nokiji 105 4G.

Nokia 110 4G i Nokia 105 4G posjeduju baterije kapaciteta 1020 mAh, a one će pružiti više dana autonomije s jednim punjenjem, kao i do 5 sati poziva. Telefoni imaju microUSB priključak za punjenje.

Obični telefon nikada nije bio ovako lagan za korištenje. Zbog povećanih izbornika ikone i fontovi se čine većim, a navigacija jednostavnijom tako da u trenu možete pronaći željenu aplikaciju. Uz funkciju čitanja teksta na glas, Nokia 105 4G može čitati vaše tekstualne poruke kako bi vam dala do znanja koju aplikaciju upotrebljavate, što znatno olakšava navigaciju telefonom.

4G povezanost osigurava da ovaj telefon sa funkcijama prima velike brzine, a s VoLTE HD pozivima vaši će razgovori biti kristalno jasni. Pojednostavljujući tehnologiju, Nokia 105 4G nastoji biti jedan od najkorisnijih i najpristupačnijih mobilnih telefona na tržištu.

Oba telefona podržavaju reprodukciju MP3-a, a tu je i utor za microSD kartice do 32 GB, a tu je i FM radio koji može raditi bez da se na telefon spoje slušalice. Na gornjem bridu Nokije 110 4G nalazi se LED blic koji zapravo ne služi kao pomoć kameri već kao svjetiljka.

Cijene Nokije 110 4G i Nokije 105 4G još nisu poznate, no s obzirom na to da su njihovi prethodnici, Nokia 110 (2019) i Nokia 105 koštali 20, odnosno 15 američkih dolara, očekivati je sličnu cijenu i ovih modela, možda nešto višu s obzirom na to da dolaze sa LTE podrškom.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.