Moca i Biznismeni novim singlom SVJETLA SARAJEVA najavljuju povratak na scenu

Release Date
26/10/2021

Svjetla Sarajeva novi je singl grupe Moca i Biznismeni koji govori o svjetlima kojih nema. Ima li svjetla u undergroundu uopšte?

Moca i Biznismeni, nakon albuma Biznis Pank iz 2016, singlova Istom snagom iz 2017. i Shvataš li? iz 2018, te nekoliko svirki u međuvremenu, vraćaju se na scenu pobjedom na Gitarijadi Na putu za jug Mostar prošle godine kada su kao nagradu dobili snimanje u studiju Muzičkog centra Pavarotti, što je rezultiralo sa četiri snimljene pjesme pod palicom producenta Saše Karabatka. Postprodukciju pjesama radio je sam bend, a jedna od njih – Svjetla Sarajeva – ovih dana je objavljena zajedno sa spotom.

Za razliku od same pjesme, spot su Moca i Biznismeni snimili u potpunosti sami. Lik sarajevske izgubljene duše Zlaje, koji se može zvati i bilo kako drugačije, u spotu tumači Andrej, prijatelj i rokenrol saborac Biznismena iz benda Srce.

Moca i Biznismeni ovom pjesmom najavljuju povratak na scenu i objavu nekoliko novih pjesama u što skorijem periodu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.