Alina Gonzalez: Nikad nemojte zaspati sa šminkom na licu

Kozmetička kuća Avon nedavno je predstavila novu Nutra Effects liniju za njegu kože sa aktivnim kompleksom na bazi sjemenki. Hranjive sjemenke već odavno se koriste u ishrani, kao važan izvor proteina, vlakana, željeza, vitamina i masnih kiselina, međutim od nedavno svoju primjenu našle su i u njezi kože, što na najbolji način demonstrira Avon sa svojim kremama koje koje hidratiziraju i hrane kožu pružajući joj sve što je potrebno za lijep i zdrav izgled. Nutra Effects paket dostupan je u pet linija za specifične probleme s kožom: Hydrating, Balance, Radiance, Ageless i Ageless Advanced.

 

Više o samim kremama i generalo o njezi kože ekskluzivno smo razgovarali sa Alinom Gonzalez, koja ima više od 25 godina iskustva u industriji ljepote. Radila je na različitim odjelima u Avonu, a danas se je Avonova izvršna direktorica odjela za inovacije proizvoda za njegu kože i zaštite od sunca.

 

 

Avon je lansirao novu, posebnu liniju nazvanu Nutra Effects, možete li nam reći zašto je ona posebno? 

Nutra effects kolekcija pomoću hranjivih tvari daje koži blistav sjaj i predivnu mekoću. Sve linije sadrže aktivni kompleks na bazi različitih hranjivih sjemenki koje su nezamjenjiv izvor nutrijenata, antioskidanata i vitamina. Svaka sjemenka nudi nešto posebno za kožu, dajući koži besprijekoran izgled.

 

 

 

Možete li nam dati savjet za koju kožu je koja krema iz linije odgovarajuća? 

 

Možete li nam dati savjet za koju kožu je koja krema iz linije odgovarajuća?

 

– Za suhu kožu preporučujem Nutra Effects Hydration dnevnu kremu sa SPF 15 i Nutra Effects Hydration Gel kremu. Idealna za dugotrajnu hidrataciju te održavanje optimalne vlažnosti kože. Lagana zaštitna dnevna krema dubunski hidratizira, čini kožu glatkom i mekom te joj pruža zdraviji izgled. Za kombinovanu kožu isprobajte Nutra Effects Balance liniju. Matirajući sastojci apsorbiraju masnoće i umanjuju sjaj lica, dok chia sjemenke održavaju optimalnu vlažnost kože. Ukoliko vam koža ima neravnomjeran tonus isprobajte Nutra Effects Radiance kolekciju. Kako biste uklonili prve znakove starenja tu je Nutra Effects Ageless kolekcija, koja se sastoji od dnevne kreme sa SPF 20 i Nutra Effects Ageless noćne kreme. Za zrelu kožu tu je Nutra Effects Ageless Advanced. Nar je bogat izvor antioksidansa, koji igraju ključnu ulogu u usporavanju procesa starenja kože te održavaju njezinu mladenačku ljepotu. Zatim obavezno preporučujem kolekciju za čišćenje Nutra Effects. Savršeno uklanja sve nečistoće i namijenjena je svim tipovima kože i svim dobnim skupinama. Čisti kožu, uklanja nečistoće, tonira i osvježava kožu.

avon-2

Šta bismo prvo trebali uraditi kako bismo tačno znali šta našoj koži treba?

– Prvo trebate obratiti pažnju na njen izgled. Da li je zategnuta ili čvrsta? Ako je tako, vjerovatno je suha. Da li je skliska? Ako jeste, vjerovatno je masna. Nakon što odredite vaš tip kože, onda možete ramišljati o tome koji joj proizvodi trebaju.

 

 

 

 

Anti-aging je u zadnje vrijeme tema o kojoj se često govori. U kojoj dobi bismo trebali početi voditi računa o anti-agening rutini i proizvodima koje bismo trebali koristiti?

– Ne postoji pravo vrijeme kad biste trebali započeti anti-agening rutinu, ona zavisi od stila vašeg života. Pravilna zaštita od sunca je vrlo bitna kao preventivna mjera još u ranoj dobi, prije pojave prvih znakova starenja. Preporučujem da koristite proizvode sa prirodnim sastojcima.

 

 

Kad birate proizvode šta je za Vas najvažije? Koje sastojke trebaju sadržavati?

– Obično nastojim da proizvodi koje koristim imaju prirodne sastojke, jako su zahvalni i funkcionalni. Posebo biram proizvode bez parabena, ftalata ili vještačkih boja, bitno je da su testirani pod nadzorom dermatologa.

 

girl-washing-face

 

Koje proizvode ili tretmane možemo koristiti svaki dan, a da ne oduzimaju previše vremena?

– Preproučujem dobru hidratantnu kremu, koja hidratizira, a i daje koži sve što joj treba, te dobar proizvod za čišćenje svih nečistoća. Preporučujem Avon Nutraeffects Balance pjenu za čišćenje i Avon Nutraeffects Ageless dnevnu kremu sa SPF 20, koja će da štiti vašu kožu od starenja i oštećenja uzrokovanih suncem.

 

 

 

Kad nemamo baš puno vremena ili kad smo umorni, šta je to što je najefikasnije što bismo u tom trenutku mogli učiniti za našu kožu?

– Čak i kad ste najumorniji morate očistiti lice. Nikad nemojte zaspati sa šminkom na licu. Ako uklonite nečistoće omogućit ćete koži pravilan proces kroz noćni oporavak.

 

 

Bez kojih proizvoda ne smijemo biti?

– Dobrog proizvoda za čišćenje lica i kreme sa zaštitnim faktorom.

 

 

Šta preporučujte za njegu tokom ljetnog perioda?

– Uvijek preporučujem dobar proizvod za skidanje šminke i kremu sa SPF, međutim, svakako trebate preispitivati kožu i naravno, prilagoditi se vremenu s proizvodima, posebno kad su kreme u pitanju. Trebali biste koristiti nešto laganije, jer je toplo, ali naravno nešto sa SPF.

 

razgovarala_Besima Svraka

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.