ibi veliki

Predstava IBI VELIKI u režiji Andraša Urbana sutra na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

Datum objave
16/05/2022

Autorsku predstavu Andraša Urbana Ibi Veliki, u produkciji Narodnog pozorišta Sombor, rađenu po drami Alfreda Jarryja Kralj Ibi sarajevska publika imat će priliku pogledati u utorak, 17. 5. 2022. godine sa početkom u 19:30 sati.

Režiju i scenografiju potpisuje Andraš Urban, dramaturg je Vedrana Božinović, kompozitorica Irena Popović Dragović.

U predstavi igraju: Nemanja Bakić, Danica Grubački, Nikola Knežević, Srđan Aleksić i Biljana Keskenović.

Kao što je svjestan činjenice da se veličanstveno infantilni šou Radmilovićevog Ibija iz naših ‘srećnih sedamdesetih’ ne može nadoknaditi sličnom interpretatorskom figurom, tako Andraš Urban, u svojoj somborskoj postavci Žarijevog remek-djela, pokazuje da je svjestan kako se Ibijeva individualna, anarhistička i zaverenička ‘gomnarija’ danas prometnula u opštu septičku jamu po kojoj svi veselo gacamo. Ali, to nikako ne znači da je Urban ‘zaboravio’ na glumca. Naprotiv: njegova mračno ludička predstava Ibi Veliki  razrasta se raspojasano i istovremeno mudro oko osovine ‘glumac-publika-pozorište’, prelivajući se neprestano preko (uostalom, za nas gotovo izbrisanih) granica takozvane pozorišne iluzije, istakao je Svetislav Jovanov.

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti, online: www.nps.ba ili putem e maila: boxoffice.nps@gmail.com. Radno vrijeme blagajne svakim radnim danom od 9:00 do 15:00 sati. Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00-11:30 i 15:30-19:30 sati.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
FORMULA 1 PIT STOPS: 1950. vs. 2013.