ibi veliki

Predstava IBI VELIKI u režiji Andraša Urbana sutra na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

Release Date
16/05/2022

Autorsku predstavu Andraša Urbana Ibi Veliki, u produkciji Narodnog pozorišta Sombor, rađenu po drami Alfreda Jarryja Kralj Ibi sarajevska publika imat će priliku pogledati u utorak, 17. 5. 2022. godine sa početkom u 19:30 sati.

Režiju i scenografiju potpisuje Andraš Urban, dramaturg je Vedrana Božinović, kompozitorica Irena Popović Dragović.

U predstavi igraju: Nemanja Bakić, Danica Grubački, Nikola Knežević, Srđan Aleksić i Biljana Keskenović.

Kao što je svjestan činjenice da se veličanstveno infantilni šou Radmilovićevog Ibija iz naših ‘srećnih sedamdesetih’ ne može nadoknaditi sličnom interpretatorskom figurom, tako Andraš Urban, u svojoj somborskoj postavci Žarijevog remek-djela, pokazuje da je svjestan kako se Ibijeva individualna, anarhistička i zaverenička ‘gomnarija’ danas prometnula u opštu septičku jamu po kojoj svi veselo gacamo. Ali, to nikako ne znači da je Urban ‘zaboravio’ na glumca. Naprotiv: njegova mračno ludička predstava Ibi Veliki  razrasta se raspojasano i istovremeno mudro oko osovine ‘glumac-publika-pozorište’, prelivajući se neprestano preko (uostalom, za nas gotovo izbrisanih) granica takozvane pozorišne iluzije, istakao je Svetislav Jovanov.

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti, online: www.nps.ba ili putem e maila: boxoffice.nps@gmail.com. Radno vrijeme blagajne svakim radnim danom od 9:00 do 15:00 sati. Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00-11:30 i 15:30-19:30 sati.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Gradonačelnik Novog Sada potvrdio održavanje EXIT festivala ovog ljeta!