Priča o najboljoj kremi za ruke započela je s karite orahom

Datum objave
20/02/2023

Nekada je najteže početi, ali uvijek moramo krenuti od negdje. Zato svaka dobra priča ima svoj početak. Nisu oduvijek jednostavno postojale održive metode, čiste formule, poštena trgovina ni načela smanjenja otpada.

U L’Occitaneu svoju beskonačno dobru priču započinju s karite orahom koji na svome putovanju od stabla u Burkini Faso do tvornice u Provansi vodi do osnaživanja žena, stvaranja zajednica, učvršćivanja partnerstva i veće održivosti zemljišta i uzgoja.

Po čemu je ovaj karite orah toliko poseban?

Jezgra karite oraha bogata je uljima intenzivno hranjivih i zaštitnih svojstava koji izvanredno djeluju i donose uljepšavajuće prednosti za kožu i kosu te štite od isušivanja. Toliko je nježan da ga može koristiti cijela porodica – čak i djeca!

Karite maslac jedan je od ikoničnih i najpoznatijih sastojaka u L’Occitaneu, a glavna je zvijezda omiljene L’Occitaneove kolekcije u kojoj uživaju milioni ljudi diljem svijeta. Da li ste znali da L’Occitane ne otkupljuje orahe ili jezgru, otkupljuje karite maslac koji lokalno, tradicionalnim i decenijama starim tehnikama, proizvode ženske udruge u Burkini Faso i Gani. Ovakvo partnerstvo podupire zajednice i osigurava sljedivost sastojaka!

 

Šta je novo u Karite proizvodima?

Hranjiva i njegujuća svojstva omega-3 i omega-6 masnih kiselina te karitena predstavljaju učinkovito rješenje za probleme suhe, jako suhe i osjetljive kože. L’Occitane ovu kolekciju zamišlja kao početak njegujućeg rituala i početak vašeg putovanja prema predivnoj koži. Zato je bilo važno proizvode učiniti prilagođenim svim tipovima kože. Kako bi karite kreme za lice i tijelo mogla koristiti cijela porodica, uključujući i svakoga s osjetljivom kožom, L’OCCITANE je sve nove formule (Osim Karite Bogatog pilinga za tijelo koji već otprije zadovoljava kriterije L’OCCITANEOVE Povelje o čistoći formula) poboljšao na način da sadrže najmanje 95 % sastojaka prirodnog porijekla i slijede stroga načela L’OCCITANEOVE Povelje o čistoći formula. Sve nove kreme za njegu tijela i lica poštuju prirodni pH kože i ne sadrže alkohol.

Otkrijte proizvode za njegu lica – kreme i maske, te za njegu tijela – ultrabogate i ultralagane kreme i losione, pilinge, kreme za ruke i inovativno EKO ponovno punjenje Ultrabogate kreme za tijelo te uživajte u ikoničnom mirisu i predivnom osjećaju hranjive njege.

 

L’Occitaneovo načelo emancipacije žena

L’OCCITANE još od ’80-ih sarađuje sa ženskim udrugama u Burkini Faso, a od nedavno i s udrugama u Gani. Karite maslac otkupljuje izravno od proizvođačica što im osigurava financijske pogodnosti i veću ekonomsku sigurnost kako bi mogle postići veći stupanj samostalnosti.

To im omogućuje da ulažu u poboljšanje radnih uslovakao i da teže većoj održivosti proizvodnih lanaca. L’OCCITANE sarađuje s ovim ženskim udrugama te im, prema potrebi, pruža dodatnu podršku kako bi se mogle prijaviti za dobivanje certifikata o poštenoj trgovini i uvesti ekološke metode organske proizvodnje.

 

Više informacija potražite u L’Occitane trgovinama, na web shopu Plaza parfumerije ili na službenom Instagram profilu L’Occitane.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Zavirite u tajnovitu L’Occitane blagdansku tvornicu poklona