Sarajevski thrash metal bend Lepra objavio prvi album HELLFIRE MADNESS

Release Date
20/02/2023

Sarajevski thrash metal bend Lepra objavljuje svoj prvi album Hellfire Madness, koji je snimljen augustu 2022 godine. Kako ističu, na kreiranju pjesama jednako su učestvovali svi članovi benda.

Svako od nas je unio nit svog stvaralaštva i zadovoljni smo svojim djelom. Puno smo napredovali od našeg formiranja što se može čuti u muzici i tehnici izvedbe. Kada smo krenuli sa radom nismo imali nikakav cilj prema kojem smo radili i pisali. Album je nastao linearno. Kako je ko od članova donosio pjesme u studio tako smo ih svirali i radili na njima kako bi dobile svoj zadnji ‘oblik’ koji se može čuti na albumu. To se može najviše primjetiti u samim temama pjesama. Svako od nas se koncentrisao na specifičnu stvar kada je pisao svoj tekst i svoju muziku. To isto važi za zvuk. Iako sviramo thrash metal na albumu mogu čuti dionice ili dijelovi pjesama koji dokazuju da smo svi od sebe dali nešto pojedinačno kako bi sklopili ovo što smo na kraju objavili, kažu nam iz benda Lepra.

 

Bend je formiran krajem 2018. Od tog dana do sada isto mjesto drže Dario Tokić na bass gitari i Josip Radoš na električnoj gitari. Nakon godinu dana bendu su se pridružili Luka Vidović na bubnju i Adin Hammer na drugoj gitari, a ubrzo postaje i vokalista. Prva pjesma napisana u ovom novom sastavu je pjesma Kill’ Em koja je inspirisana društvenim stanjem mladih u Sarajevu.

Krajem 2020. godine izbacuju prvi EP koji nosi naziv Thrash All Night na kojem se nalaze tri pjesme: Kill’ Em, Thrash All Night i Lepra. U Februaru 2021. godine u bend dolazi aktuelni bubnjar Omar Operta. U ovom novom sastavu Lepra okreće više pažnje na autorski materijal. Tu se rađaju nove pjesme koje postaju favorit među publikom kao Prodigy i Princess of Hell.

Prošlu godinu provode u sviranju i snimanju albuma, a u 2023. godinu ulaze sa izbacivanjem singla Run or R.I.P. iza kojeg jako brzo dolazi debitantski album.

Naši cilj i motiv su proširenje sarajevske scene uz druge gradove kao Tuzla koja već ima razvijenu metal scenu, ističu članovi benda.

Lepra ne prestaje sa radom, u pripremi je i drugi album za koji već imaju pet gotovih pjesama.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kako častimo žene? Ilustracije Vanje Lazić