Demofest se vratio!

Release Date
17/02/2023

Vratio se najveći festival demo bendova u jugoistočnoj Evropi. Ove godine Demofest opet na tvrđavi Kastel. Novo izdanje Demofesta održat će se u Banjoj Luci krajem jula ove godine, a zvaničan datum bit će objavljen nakon što se usvoji kalendar kulturnih i turističkih manifestacija grada, poručeno je na konferenciji za novinare.

Kako je istakao organizator, ponovo ćemo imati priliku da svjedočimo prepoznatljivoj energiji sa tvrđave Kastel koja je krasila ovaj festival, jer Demofest najavljuje tri dana najbolje festivalske žurke ovog ljeta.

 Brankica Janković, direktorica festivala rekla je kako joj je drago da je u mogućnosti da nakon kraće pauze najavi još jedan Demofest.

– Radujemo se novom Demofestu i svim izazovima koje njegova organizacija nosi sa sobom te što mogu da kažem da se festival sa kojim je odrastala jedna generacija vraća u Banjaluku. Drago mi je da će nakon četiri godine mnogobrojni demo bendovi dobiti priliku opet da istupe na veliku scenu, a publika da uživa u tri dana odlične muzike. Odluci da se ove godine priredi Demofest doprinijela je i činjenica da agencija Aquarius slavi 30 godina. A kakav bi to bio rođendan bez Demofesta, rekla je Janković.

Jedan od pokrovitelja festivala je  grad Banjaluka čiji je gradonačelnik Draško Stanivuković govorio o tome koliko je zapravo Demofest bitan za jedan grad.

Kao i prethodnih, i ovaj put su pozvani svi neafirmisani bendovi da se prijave na konkurs koji je otvoren do 17. aprila.

Demofest se u kontinuitetu održavao od 2008. do 2018. godine. U tom periodu svoje prijave poslalo je više od 3000 mladih bendova. Sastavi kao što su M.O.R.T, ZAA, Seine, Irie FM, ostvarili su respektabilne regionalne karijere. Pored toga, Asian Dub Foundation, Kosheen, The Sisters Of Mercy, Marky Ramone, Dubioza kolektiv, Hladno pivo, samo su neka od imena koja su tokom ljeta dolazila u Banjaluku.

Uz to, punih 11 godina ovo je bio jedinstveni događaj koji je mijenjao puls julskih dana u gradu na Vrbasu, okupljao kreativne alternativce željne velike bine, ali i publiku koja ih je sve ovo vrijeme podržavala.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
FRENKIE i HELEM NEJSE pozivaju na RED BULL RAPLIKA FINALE