Alen Milivojevic obilježava 15. godina muzičke karijere ovog petka u klubu Trezor

Release Date
13/05/2024

Alen Milivojevic slovi kao jedno od najznačajnijih imena kada je riječ o bh. elektronskoj sceni, a ovog petka, 17.5. 2024, u klubu Trezor održat će događaj kojim će proslaviti 15. godina svoje sadržajne muzičke karijere. Alen je redovni gost i prijatelj kluba koji ima veliko poštovanje sarajevske publike, zbog čega proslavu njegove 15. godišnjice rada svakako vrijedi obilježiti.

Alen Milivojevic je DJ, producent i mastering inžinjer iz Mostara. Na sceni se izdvaja po neupitnoj kvaliteti svoje produkcije čemu svjedoče njegova izdanja za neke od najvećih svjetskih izdavača elektronske muzike poput Pornographic Recordings (Cristian Varela) i 1605 Music Therapy (Umek), te više od 60 drugih izdavačkih kuća. Alenovu produkciju je teško kategorizirati u samo jedan specifičan žanr i muzički stil. Ono što je karakteristično za njega jeste inovativan i eksperimentalan zvuk u kombinaciji savremenih ritmova sa primjesama stare škole. Njegova muzika je izrazito energična i sa dosta groove elemenata varirajući od melodičnog tech house/techno do mračnijeg i tvrđeg techno zvuka.

Alenove trake su više puta bile na 1. mjestu u prestižnoj britanskoj prodavnici digitalne muzike – Trackitdown, te nekoliko puta u top 10. Na Beatportu je gotovo uvijek u top 100, te je u Hard Techno sekciji dva puta dogurao do samog vrha ljestvice. Pored BiH, Alen je svirao na mnogim open-air festivalima i klubovima u Češkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji… Njegove trake su podržane od strane mnogih velikana svjetske scene: Cristian Varela, Carl Cox, Umek, John Acquaviva, Marco Bailey, Danny Howells, Nic Fanciulli, Slam, Lemon 8, Dave Seaman, Claude Young, Marko Nastic, Joseph Capriati, Jon Rundell, Tom Hades, Tim Baker, Michael Woods, Richard Dinsdale i mnogi drugi.

U 2015. godini, Alen otvara svoj studio za mastering i aktivno se bavi istim.

Nastup Alena Milivojevića u klubu Trezor održaće se u petak, 17. maja, s početkom u 23:00h. Osim njega, kao gostujući DJ iz Dubrovnika nastupiće Maroje, rezidentice kluba Adnoir i Nemesia u back-to-back izdanju, te Vegas Lee, mlada DJ-ica iz Čapljine.

Karte za događaj će biti dostupne na vratima kluba po cijeni od 10 KM.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.