Basic Instinct

Prodaje se veličanstvena kuća iz kultnog erotskog trilera BASIC INSTINCT

Datum objave
13/04/2022
fotografije
Courtesy of Compass

Lako je razumjeti zašto ljude privlači Carmel u Kaliforniji sa svojom ležernom atmosferom i zapanjujućim pogledom na more. Grad je uvijek privlačio i holivudske producente, pa su tako tu snimljeni filmovi Basic Instinct, A Summer Place, Play Misty for Me i originalni The Parent Trap.

Carmel je taj čudesno neobičan, umjetnički grad koji je oduvijek privlačio slavne osobe. Clint Eastwood je bio gradonačelnik. U ovom gradu psi imaju posebnu slobodu za koju se izborila Doris Day. Zahvaljujući njoj psima je dopušteno da budu na plaži i u mnogim restoranima. Također, grad ima jedinstvene zakone, uključujući zabranu nošenja visokih potpetica za žene, koje zbog neravnog krajolika mogu biti uzrok pada.

Jedan od tih veličanstvenih domova u Carmelu sada je na tržištu. Riječ je o kući koja je korištena za filmski set jednog od najpoznatijih erotskih trilera, Basic Instinct sa Sharon Stone i Michaelom Douglasom u glavnim ulogama. Nedavno je kuća poslužila i za scenografiju nagrađivane, dvosezonske HBO serije Big Little Lies sa Reese Witherspoon i Nicole Kidman. Popularna kuća je mijenjala vlasnike tokom godina, a sada se prodaje po cijeni od 29,625 miliona dolara.

Rezidencija od 12.000 četvornih stopa s pet spavaćih soba, devet kupaonica, 12 kamina i dvije kuhinje smještena je na više od dva hektara bujno zasađenog zemljišta s bazenom, SPA i špiljom skrivenom među tropskim lišćem. Kuća sadrži biblioteku na dvije etaže, gurmansku glavnu kuhinju sa staklenim zidovima za doručak, drugu kuhinju, teretanu i saunu. Staklene stijene pružaju prekrasan pogled na Tihi okean i obalu koji će sigurno odvratiti pozornost od razgovora ili savršeno posluženog obroka.

biblioteka

Okolo kuće zasađeni su borovi koji zahvaćeni vjetrom poprimaju jedinstven oblik stvarajući sjenovitu oazu. Tu je staklenik i nekoliko terasa. Jedna je za objedovanje na otvorenom, druga za ugodno druženje uz vatru, a treća samo za sjedenje, slušanje i posmatranje okeana.

Tu su i hidromasažna kada okružena prirodnim kamenim zidom okrenutim prema okeanu, te bazen unutar otvorenog atrija kuće gdje je zaštićen od vjetra.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Da li je IKEA “posudila” dizajn bh. dizajnerica za svoju sofu?