Revija brenda Off-White kao omaž Virgilu Ablohu

Release Date
02/03/2022
naslovna fotografija
@off____white

Nakon dve godine revija virtuelnih prezentacija i digitalnih izdanja, ovogodišnju Sedmicu mode u Parizu dočekali smo s velikim oduševljenjem. Čini se da su revije vratile svoj stari sjaj. Sedmicu mode u Parizu otvorila je Off-White revija posvećena dizajneru Virgilu Ablohu, koji je nakon teške bolesti preminuo u novembru 2021.

Modni vizionar, arhitekta, DJ, kreativni direktor, glas čitave jedne generacije. Postoje mnoge riječi kojima bismo mogli opisati Virgila Abloha – ali o njemu možda najbolje govori njegov rad.

Virgil Abloh je za sobom ostavio prazno mjesto kreativnog direktora muškog sektora brenda Louis Vuitton, kao i brend Off-White, koji je pokrenuo još 2013. Njegova iznenadna smrt potresla je modni svijet i njegove mnoge prijatelje i saradnike koje je stekao tokom godina, a najnovija revija brenda Off-White nazvana Spaceship Earth, Imaginary Experience poslužila je kao još jedan omaž ovom velikom dizajneru.

Bijela zastava na kojoj je ispisano Question Everything viorila se na pisti kojom su hodale Naomi Campbell, Cindy Crawford, Kaia Gerber, Bella Hadid, Gigi Hadid, Kendall Jenner i Debra Shaw. Sve je bilo ispraćeno muzikom Jeffa Millsa.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.