SINGER OF TALES Damira Imamovića je najbolji evropski album!

Transglobal World Music Chart objavio je godišnju listu najboljih izdanja! Novi Damirov album proglašen je najboljim evropskim world music izdanjem sezone septembar 2019 – septembar 2020! Laskavu titulu The Best of Europe ‘pjevač koji priča priče’ dobio je nakon što je nekoliko mjeseci bio u samom vrhu Transglobal liste, a mjesec juli proveo je na čelnoj poziciji.

 

U ukupnom poretku Top 100 albuma iz cijelog svijeta, ovo do sada najuspješnije Imamovićevo izdanje zauzelo je visoko šesto mjesto.

 

Singer of Tales izašao je u jeku pandemije COVID19 virusa, 3. aprila 2020. godine, u izdanju londonske kuće Wrasse Records. Producirali su ga legendarni producent Joe Boyd i Andrea Goertler i na ovom albumu Damir je okupio all-star ekipu muzičara: američkog kontrabasistu Grega Cohena, turskog kemenčehistu Deryu Türkana i sarajevsku violinisticu Ivanu Đurić. Album je sniman u Berlinu.

 

Iako je velika turneja novog Damirovog projekta otkaza u jeku pandemije, album je privukao veliku pažnju javnosti i stručnjaka, te se do sada okitio priznanjem njemačkog Udruženja muzičkih kritičara (tzv. njemački ‘Grammy’) i već mjesecima ne silazi s vrha međunarodnih lista svjetske muzike. Damir ovih dana polako kreće s nastupima i Singer of Tales je već imao svoj prvi koncert u okviru Lent festivala u Mariboru.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.