ArtUp!: 10 najboljih radova Marine Zumi, argentinske super zvijezde urbane art scene

Release Date
23/8/2017

Nedavno smo pisali o umjetničkoj manifestaciji ArtUp! koja će u Sarajevu pod kustoskom direkcijom Denisa Lea Hegića, berlinskog producenta i kustosa sa internacionalnom reputacijom, okupiti umjetnike iz Sarajeva i Berlina u zajednički urban art projekt. Cilj projekta je promocija lokalnih talenata i povezivanje sa umjetnicima i umjetnicama iz Berlina i svijeta na zajedničkoj urban art inicijativi oslikavanja jednog gradskog zida, a prva u goste dolazi Marina Zumi, argentinska zvijezda urbane art scene.

 

Marina vjeruje u mudrost prirode, simetriju i moć boja. Njena omiljena mjesta su ulice i veliki zidovi koje rado pretvara u šarene slike. Uživa u slikanju bajkovitih elemenata, cvijeća, zvijezda i zanimljivih vanzemaljskih bića. Njeni murali su uvijek smješteni u trenucima nakon sumraka kad zbog nedostatka svjetla počinje da se dešava magija. Rezultat su murali ispunjeni energijom, bojom i geometrijskim oblicima koji prikazuju nadrealni svijet ideja.

marina zumi 9

Zaljubljenik u street art, Nedžad Isić nam je pomogao da izaberemo 10 naboljih Marininih radova. Njene radove možete vidjeti širom svijeta na ulicama, u galerijama i muzejima, a u septembru Marina će ostaviti dio svoje umjetnosti na ulicama Sarajeva. Mural će biti bujna atrakcija umjetničkog eventa u sklopu otvaranja Mikser House Sarajevo u Kolodvorskoj ulici 8. septembra 2017.

 

marina zumi 1 marina zumi 2 marina zumi 3 marina zumi 11
marina zumi 4 marina zumi 5 marina zumi 6 marina zumi 8 marina zumi

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Gradonačelnik Novog Sada potvrdio održavanje EXIT festivala ovog ljeta!