ArtUp!: 10 najboljih radova Marine Zumi, argentinske super zvijezde urbane art scene

Datum objave
23/8/2017

Nedavno smo pisali o umjetničkoj manifestaciji ArtUp! koja će u Sarajevu pod kustoskom direkcijom Denisa Lea Hegića, berlinskog producenta i kustosa sa internacionalnom reputacijom, okupiti umjetnike iz Sarajeva i Berlina u zajednički urban art projekt. Cilj projekta je promocija lokalnih talenata i povezivanje sa umjetnicima i umjetnicama iz Berlina i svijeta na zajedničkoj urban art inicijativi oslikavanja jednog gradskog zida, a prva u goste dolazi Marina Zumi, argentinska zvijezda urbane art scene.

 

Marina vjeruje u mudrost prirode, simetriju i moć boja. Njena omiljena mjesta su ulice i veliki zidovi koje rado pretvara u šarene slike. Uživa u slikanju bajkovitih elemenata, cvijeća, zvijezda i zanimljivih vanzemaljskih bića. Njeni murali su uvijek smješteni u trenucima nakon sumraka kad zbog nedostatka svjetla počinje da se dešava magija. Rezultat su murali ispunjeni energijom, bojom i geometrijskim oblicima koji prikazuju nadrealni svijet ideja.

marina zumi 9

Zaljubljenik u street art, Nedžad Isić nam je pomogao da izaberemo 10 naboljih Marininih radova. Njene radove možete vidjeti širom svijeta na ulicama, u galerijama i muzejima, a u septembru Marina će ostaviti dio svoje umjetnosti na ulicama Sarajeva. Mural će biti bujna atrakcija umjetničkog eventa u sklopu otvaranja Mikser House Sarajevo u Kolodvorskoj ulici 8. septembra 2017.

 

marina zumi 1 marina zumi 2 marina zumi 3 marina zumi 11
marina zumi 4 marina zumi 5 marina zumi 6 marina zumi 8 marina zumi

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
MOUTH BREATHERS by Mario Ilić & Kouichiro Yanga