Tool ide na evropsku turneju, najbliže Beč i Budimpešta

Release Date
14/11/2023

Tool je najavio evropsku turneju sljedeće godine, 2024. Turneja kreće 25. maja u Hannoveru, a u nizu datuma ističu se Beč i Budimpešta kao, zasad, najbliže destinacije, piše muzika.hr.

Maynard James Keenan, Adam Jones, Justin Chancellor i Danny Carey – trenutno su usred sjevernoameričke turneje koja traje do februara nakon čega slijedi pauza, a dva mjeseca kasnije kreće turneja u ZAG Areni u Hannoveru u Njemačkoj 25. maja, a nastavit će dva dana kasnije nastupom u Ziggo Domeu u Amsterdamu.

Nakon toga, na rasporedu su tri nastupa širom Ujedinjenog Kraljevstva, koji će započeti nastupom u Birminghamu 30. maja, u Resorts World Areni. Bend će se potom zaustaviti u AO Areni u Manchesteru 1. juna, a dva dana kasnije odsvirati posljednji britanski nastup u londonskoj O2 Areni. Ostatak zakazanih koncerata za 2024. nastavlja se u Parizu 5. juna, a trajat će do kraja mjeseca s nastupima u Berlinu, Krakovu, Budimpešti, Stockholmu i drugim mjestima.

 

Razni festivalski setovi također su planirani za drugu polovicu juna – uključujući zaustavljanje u CopenHellu 22. juna i nastup na Tons Of Rock u Oslu 27. juna.

Ulaznice za sve glavne datume u prodaji su ovog petka (17. novembra) u 10 ujutro po lokalnom vremenu. Mogućnosti pretprodaje i VIP paketi također su dostupni od 10 sati danas (14. novembra) za članove bendovog fancluba – Tool Army.

MAJ
25 – Hannover, DE ZAG Arena
27 – Amsterdam, NL Ziggo Dome
30 – Birmingham, UK Resorts World Arena

JUNI
1 – Manchester, UK AO Arena
3 – London, UK O2
5 – Pariz, FR Accor Arena
8 – Berlin, DE Parkbühne Wuhlheide
10 – Beč, AT Wiener Stadthalle
11 – Kraków, PL Tauron Arena
13 – Budimpešta, HU BudapestAréna
18 – Köln, DE Lanxess Arena
20 – Dessel, BE Graspop Metal Meeting
22 – Kopenhagen, DK CopenHell
25 – Stockholm, SE Tele2 Arena
27 – Oslo, NE Tone kamena

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.