Unboxing Samsung Galaxy Buds Pro: Stop motion video

Datum objave
21/05/2021
video
FBL
tekst
Besima Svraka

Volim slušati muziku, raznu. Dnevno je slušam i po 6 sati, godi mi dok radim i uvijek nešto na laptopu ili na telefonu svira. Sreća na društvenim mrežama imam dosta raznih muzičara/ki, producenata/ki i organizatora/ki raznih festivala, pa nove muzike nikad ne nedostaje. Svakodnevno korištenje slušalica postalo je savršeno iskustvo dolaskom nove serije bežičnih ljepotica Samsung Galaxy Buds Pro, inteligentne slušalice koje pružaju vrhunski zvuk.

 

Izgled

Nove Buds Pro odlikuje besprijekoran dizajn bez izbočina i tri bezvremenske boje – fantomska crna, srebrna i naš favorit – ljubičasta. Svaka slušalica je polirana do visokog sjaja, a mat unutrašnjost daje mekoću na dodir. Dizajn ovih slušalica prilagođen je uhu tako da nema osjećaja neudobnosti ni kada ih satima nosite. Otporne su na vodu.

Kristalno jasan zvuk iz slušalica omogućen je i zahvaljujući opciji pametnog poništavanja buke (ANC), koji filtrira do 99 posto pozadinske buke. Zahvaljujući ANC-u možete pustiti vanjski zvuk unutra ili ga potpuno isključiti – odluka je na vama. Naprimjer, ako ste u bučnom autobusu ili u tišini čitaonice, odaberite nivo ANC-a za poništavanje buke koji želite, bez potrebe da mijenjate glasnoću. Spomenimo i sjajnu opciju za smanjenje zvuka vjetra koji može smetati recimo dok trčite.

Svaka slušalica je polirana do visokog sjaja, a mat unutrašnjost daje mekoću na dodir. Dizajn ovih slušalica prilagođen je uhu tako da nema osjećaja neudobnosti ni kada ih satima nosite. Otporne su na vodu.

Dvosmijerni zvučnici

Mikrofoni na Buds Pro sa unutrašnje i vanjske strane nadziru buku u stvarnom vremenu, a kada prepozna vaš glas ANC će se automatski prebaciti u Ambijentalni zvuk. To znači da dok sjedite u kafiću i koristite opciju blokiranja vanjske buke, ona se mijenja kada počnete izgovarati konobaru svoju narudžbu. Dok razgovarate, čak i kada je ANC isključen, slušalice utišavaju muziku koju slušate i usmjeravaju mikrofon na osobu koja vam se obraća. Ova opcija je odlična ukoliko niste osoba kao ja koja voli pjevati dok sluša muziku, što nije moguće dok je ANC opcija uključena.

Vratimo se zvuku koji slušate kroz premium slušalice Buds Pro. Bez obzira da li je to novi muzički album ili audio knjiga, impresionirat će vas jasnoća svakog tona. Za ovo su zaslužni dvosmjerni zvučnici izrađeni po najbolje ocijenjenim standardima.

 

Povežite se sa drugim uređajima

S obzirom da su Galaxy Buds Pro slušalice proširenje Galaxy ekosistema, prebacivanje veze s telefona na tablet ili obrnuto ide automatski. Primite li poziv na svom Galaxy pametnom telefonu dok gledate video na tabletu, nova opcija automatskog prebacivanja zaustavit će vaš video i omogućiti vam da odgovorite na poziv pomoću svojih Buds Pro slušalica. Tu je i 360 Audio opcija, koja uz Dolby Head TrackingTM tehnologiju omogućava da korisnik uvijek ostane u centru pažnje dok gleda omiljene sadržaje na svojim Galaxy uređajima.

 

fotografija/ FBL

Primite li poziv na svom Galaxy pametnom telefonu dok gledate video na tabletu, nova opcija automatskog prebacivanja zaustavit će vaš video i omogućiti vam da odgovorite na poziv pomoću svojih Buds Pro slušalica. Tu je i 360 Audio opcija, koja uz Dolby Head TrackingTM tehnologiju omogućava da korisnik uvijek ostane u centru pažnje dok gleda omiljene sadržaje na svojim Galaxy uređajima.

A baterija?

Kada se jednom napune, Galaxy Buds Pro slušalice mogu izdržati i do osam sati, a dodatnih 20 sati baterije moguće je dobiti zahvaljujući njihovoj bežičnoj kutiji za punjenje. Zanimljivo je da nakon samo pet minuta brzog punjenja slušalice mogu biti spremne za cijeli sat slušanja omiljene muzike.

Kako ću ih pronaći kad se zagube?

S obzirom na to da sam ja jedna neodgovora osoba moje slušalice su uvijek bile one sa žicom kako bih bila sigurna da su uvijek uz mene. Kad sam se upoznala sa ovim Samsungovim slušalicama, moja prva rečenica je bila: Sto posto ću ih izgubiti, nije ovo za mene! U Samsungu su smislili rješenje i za slučajeve kada svoje slušalice zagubite ili su van Bluetooth dometa. Samo otvorite SmartThings Find aplikaciju koja omogućava lako lociranje, a slušalice se oglašavaju zvučnim signalom kako biste ih mogli jednostavno pronaći u prostoriji. Uz pronalazak van mreže, možete pronaći posljednju lokaciju na kojoj su se koristile, čak i ako nisu više spojene na vaš telefon.

I na kraju informacija za sve ljubitelje epskog zvuka i istinskog wireless doživljaja da su ovo samo najvažnije opcije najnaprednijih slušalica iz Samsungove radionice te da je otkrivanje svega što one mogu donosi nova uzbudljiva iskustva. Čak i danas kada je na tržištu mnoštvo slušalica, Galaxy Buds Pro su najbolji pro model.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kopači sumpora by Goran Jović