26. SFF: Najbolji film je EXILE

Release Date
20/08/2020

Na svečanoj online ceremoniji koja je snimljena u Narodnom pozorištu dodijeljene su nagrade Srce Sarajeva, a nagrada za najbolji film 26. SFF-a otišla je u ruke reditelja Visara Morina za film Exile. Ceremoniju je i ove godine vodila Amra Bakšić-Čamo, koja je već u početku podsjetila kako je na ovogodišnjem festivalu prikazano 187 filmova, a 49 ih je bilo u utrci za Srce Sarajeva.

reditelj Visar Morina
reditelj Visar Morina

Srce Sarajeva za Najbolji film osvojio je Exile reditelja Visara Morine. Nagradu za najboljeg reditelja ovogodišnjeg festivala osvojio je Ru Hasanov za film The Island Within, dok je nagradu za najbolju glumicu dobila Marija Škaričić za film Mare. Najbolji glumac 26. izdanja SFF-a je Vangelis Mourikis, koji je glumio u filmu Digger.

Najbolji kratki film ove godine je Antiotpad reditelja Tina Žanića. Srce Sarajeva za najbolji studentski film dobio je The Great Istanbul Depression Zeynep Dilan Suren. Počasno Srce Sarajeva dobili su reditelj Michel Franco i glumac Mads Mikkelsen. Nagradu Audentia dobio je film Garage People Natalije Yefimkine.

Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film dobio je Merry Christmas reditelja Mladena Kovačevića, a posebnu nagradu žirija dobio je film Holy Father reditelja Andreia Dascalescua. Nagrada Human Rights otišla je u ruke reditelja Radeta Ciornicica za film Acasa, My Home.

Sve nagrade pogledajte OVDJE.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.