AUTOPORTRET: Sarajevski modni brend Plusminus predstavlja novu kolekciju

Release Date
24/10/2018
fotografije
Maja Topčagić
make-up
Naida Đekić
modeli
Amila Terzimehić, Maja Topčagić, Ena Dujmović

Sarajevski modni brend Plusminus predstavlja novu kolekciju u kojoj nastavljaju eksperimentisati spajanjem grafike i mode pod konceptom i idejom Autoportret. Umjetnici Mirza Rahmanović i Denis Haračić, ovaj put su se vratili u format okvira kako bi se grafika više čitala kao umjetnično djelo. U vidu autoportreta predstavljaju svoje emocije putem forme neobičnog ekspresionističkog crteža. Svaki štampani komad iz ove kolekcije rađen je jedinstvenim procesom štampanja grafike na platno.

Plusminus 1

Kolekcija je nastala prije svega kao ideja o jednoj formi u tri dužine, koja je platno za nastanak umjetničkog djela. Prisutan je model koji kupac može naručiti po željenoj dužini, te može odabrati koji print grafike želi da bude apliciran. Kroz kreativni proces kolekcija se razvila i sa nizom drugih modela, a dizajn koji je prati odiše jednstavnošću i funkcionalnošću, rekla nam je Ena Dujmović, dizajnerica.

Ono što ovu kolekciju dodatno obogaćuje svakako jeste višestruka nosivost, gdje se skoro svaki model može nositi na više načina. Materijali koji su korišteni u izradi su 100% pamuk, 100% vuna te vodootporni i topli materijali koji se koriste za izradu mantila i jakni.

Akcent možemo dati na Plusminus zimsku jaknu, koja je zaista nešto posve drugačije u svijetu mode, jer svi znamo koliko su zimske stvari tmurne i jednolične.

Plusminus 8

Editorijal kojim predstavljaju novu kolekciju također prati minimalizam i čistoću kojom modeli dolaze do izražaja. Sada već zaštitna lica ovog modnog brenda glumica Amila Terzimehić i fotografkinja Maja Topčagić, pored same dizajnerice Ene Dujmović našle su se ispred objektiva kako bi pokazale kako one nose i kombinuju ove dizajnerske komade. Osim toga što je model, Maja je i ovaj put pristala na igru modela i fotografa.

Plusminus možete nači na par prodajnih mjesta u svijetu, a za sve one u Sarajevu posketite concept store Bazerdžan ili dogovorite termin u Plusminus studiu.

Plusminus 2Plusminus 3 Plusminus 4 Plusminus 5 Plusminus 6 Plusminus 7 Plusminus 9 Plusminus 10 Plusminus 11 Plusminus 12 Plusminus 14 Plusminus 15 Plusminus 16 Plusminus 17

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.