AMILA TERZIMEHIĆ u modnom editorijalu brenda PlusMinus

Nakon što je u martu predstavljena nova kolekcija brenda Plusminus produkt dizajnerke Ene Dujmović i grafičara Borisa Majstorovića, predstavili su i modni editorijal. Fotografije je snimio Edvin Kalić, a ovaj put se uz Vanju Ilić u ulozi modela našla i sjajna glumica Amila Terzimehić.

 

ArtCutDifferent (2)

 

Nova kolekcija za ljeto Art.Cut.Different. prati izvornu ideju realizovanu u 8 različitih odjevnih predmeta. U pitanju je mini kolekcija napravljena od prirodnh i laganih materijala, kako je i sama kolekcija zamišljena da bude nosiva u svakodnevnim prilikama. Lagani pamučni topići i tunike sa grafikama BiH umjetnika Borisa Majstorovića su definitivni must have ovog ljeta.

 

Ideja koja stoji iza ove kolekcije je preuzimanje već postojućeg crteža i mjenjanje njegove vizure i priče kroz rezanje i uklapanje u krojeve. Time svaka grafika kroz dizajnirani komad doživljava novu interpretaciju same sebe. Iako radimo više serija jednog primjerka, svaki je unikatan, jer ga način realizacije čini takvim.

 

Prodajno mjesto gdje možete potražiti Plusminus komade je concept store Bazerdžan u Sarajevu, te online preko Facebook i Instagram stranice Plusminus fashion.

 

ArtCutDifferent (1) ArtCutDifferent (3) ArtCutDifferent (4) ArtCutDifferent (5) ArtCutDifferent (1) ArtCutDifferent (2) ArtCutDifferent (3) ArtCutDifferent 1 ArtCutDifferent

Fotograf_Edvin Kalić

Modeli_Amila Terzimehić i Vanja Ilić

Make-up_Renata Ponjević

Scenografija_Hanna Dujmović

Nakit_Werkstat studio

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.