Dsquared2 predstavlja kolekciju od recikliranog i etički proizvedenog pamuka

Datum objave
22/03/2022
fotografije
Dsquared2

Prije nego dizajneri obuku svijet, moraju ga prvo zaštititi – misija je koju je Dsquared2 proveo nekoliko godina u potrazi za smanjenjem utjecaja na okoliš i maksimiziranjem društvenog utjecaja u svom radu. Nakon što su svoja istraživanja doveli do ostvarenja, Dean i Dan Caten lansiraju svoju novu kapsulu, ONE LIFE ONE PLANET — kolekciju muških i ženskih dukseva, majica i kratkih hlačica od recikliranog i etički proizvedenog pamuka.

dsquared2

Kolekcije je dijelom kreirana sa GOTS-certifikovanim organskim pamukom, dijelom od miksa organskog i recikliranog pamuka, te recikliranog najlona. Uopšteno govoreći, sve tkanine i boje su sertifikovane po međunarodnim standardima kao dokaz istraživačkog rada brenda. Čak je i denim linija kreirana od novih kvalitetnih materijala od organskog pamuka, sa više od 50% recikliranog i inovativnog razgradivog elastena.

Dsquared2 istovremeno predstavlja i kolekciju Smiley napravljenu posebno za proljeće/ljeto 2022. Svaki komad kolekcije krasi Smiley sa zelenim javorovim listom. Kolekcija nadilazi spol i godišnja doba.

ONE LIFE ONE PLANET čini astronomski prvi korak u popločavanju bolje budućnosti za Dsquared2 — kao i sam svijet. Kapsula će biti dostupna za kupovinu od aprila 2022.

dsquared2dsquared2dsquared2 dsquared2

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Keanu Reeves je novo lice modne kuće Saint Laurent