Muhamed Hadžović u drugoj sezoni regionalne televizijske serije MOČVARA

Release Date
22/03/2022

Ovog mjeseca je televizijska publika imala priliku pogledati drugu sezonu serije Močvara, nastalu po scenariju Milene Marković i u režiji Olega Novkovića, koja je nakon prve sezona postala jedna od najgledanijih televizijskih serija u kojoj je jednu od ključnih uloga sada imao i naš, bosanskohercegovački pozorišni i filmski glumac Muhamed Hadžović.

Hadžović u drugoj sezoni serije Močvara tumači lik Saleta koji predstavlja glavnog zaštitnika siromašne porodice Karan koja stoji nasuprot bogate porodice Garčević, ali koja je unatoč tome odlučna da se popne na društvenoj ljestvici koristeći sva raspoloživa sredstva.

Mladi glumac rekao je da ga je Močvara privukla i prije nego što je shvatio o kojoj je seriji riječ:

Na televiziji sam vidio samo jednu scenu i to me odmah privuklo. Odgledao sam četvrtu i petu epizodu, shvatio da je to ‘Močvara’, vratio se na prvu i zapitao šta je to što meni toliko drži pažnju. Ta okolnost močvare sama po sebi izaziva znatiželju, neodvojivu od ljudske prirode. To je bilo moje prvo iskustvo ‘Močvare’. Snimanje je bilo prepuno emocija, to više nije bila stvar zanata, već htijenja – koliko smiješ da uđeš u taj materijal. Ja sam radoholičar i volim situacije u kojima se otvaraju žive rane, kada nema zadrške. Svi ti likovi su kao rane koje su sklone izliječenju.

Prve epizode emitovane na kanalu Superstar i RTS osvojila su srca publike, a scenaristica Milena Marković objašnjava zašto je ovaj put radnju premjestila u Sentu i šta nas još čeka u narednih deset epizoda, koje su nastale kao plod saradnje Telekoma Srbija i produkcije Firefly:

Ideja je bila da se ode u Vojvodinu, jer je ona interesantna zbog svoje multikulturalnosti. To je mjesto gdje žive različiti svjetovi, ima tu starosjedilaca Mađara, došljaka izbjeglica i starih bunjevačkih porodica. Kako serija ide dalje iz epizode u epizodu, pored osnovne linije koja se tiče zločina koji se dešavaju isplivavaju stari sukobi između tih porodica, klasa, naroda i to je nešto što biva sve uzbudljivije.

Uz poznatu glumačku postavku iz prve sezone koju čine Goran Bogdan, Jana Bjelica, Stefan Trifunović i Marta Bjelica,u novoj sezoni uz našeg  glumca Muhameda Hadžovića igraju i Marko Janketić, Katarina Marković, Robert Ožvar, Sonja Kolačarić, Miloš Timotijević, Anja Pavičević, Sara Klimovska i drugi.

Serija Močvara prodata je za prikazivanje u Sloveniji, Hrvatskoj i Sjevernoj Makedoniji.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Studio Ghibli i Hayao Miyazaki rade na dva nova filma u 2020. godini