Bili smo na koncertu benda BILLY ANDOL

Datum objave
09/05/2015
fotografije
FBL / Arnej Misirlić

U sklopu regionalne turneje, nakon Mostara, bend Billy Andol je koncertnom svirkom i u Sarajevu, u art klubu Kriterion, promovirao novi album Linije. Specijalni gost na koncertu je bio mladi bend Činčile iz Sarajeva na koje u budućnosti definitivno treba obratiti pažnju, a nakon svirke brojnu publiku su nastavili zabavljati DJ Ahmad i Bonjasky.

Billy Andol je albumom Linije dokazao da se radi o grupi iskusnih muzičara, a Sarajevo je napokon dobilo komercijalno prihvatljiv rock bend koji ne podilazi etno momentima, te u njemu ne sviraju članovi koji se zadnjih dvadeset ili trideset godina pomaljaju tu i tamo kad treba nešto odsvirati ili negdje se uslikati. Ovo je zdrav, prav bend, nova klasa, nova vrsta i Linije su odličan, slušljiv i energičan rock materijal koji je iduća stepenica u, nadajmo se, blistavoj karijeri četvorke, piše Izvan Svake Kontrole.

Sljedeća stanica je Novi Sad, a ako vas zanima kako je bilo sinoć u Kriterionu, pogledajte fotografije koje je zabilježio Arnej Misirlić.

AMP_Billy Andol (1) AMP_Billy Andol (2) AMP_Billy Andol (3) AMP_Billy Andol (4) AMP_Billy Andol (5) AMP_Billy Andol (7) AMP_Billy Andol (8) AMP_Billy Andol (10) AMP_Billy Andol (11) AMP_Billy Andol (12) AMP_Billy Andol (13)AMP_9191 AMP_Billy Andol (14) AMP_Billy Andol (15) AMP_Billy Andol (16)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Sarajevo: Jedna noć, četiri izložbe, četiri autora i autorica