Bili smo na koncertu benda BILLY ANDOL

Datum objave
09/05/2015
fotografije
FBL / Arnej Misirlić

U sklopu regionalne turneje, nakon Mostara, bend Billy Andol je koncertnom svirkom i u Sarajevu, u art klubu Kriterion, promovirao novi album Linije. Specijalni gost na koncertu je bio mladi bend Činčile iz Sarajeva na koje u budućnosti definitivno treba obratiti pažnju, a nakon svirke brojnu publiku su nastavili zabavljati DJ Ahmad i Bonjasky.

Billy Andol je albumom Linije dokazao da se radi o grupi iskusnih muzičara, a Sarajevo je napokon dobilo komercijalno prihvatljiv rock bend koji ne podilazi etno momentima, te u njemu ne sviraju članovi koji se zadnjih dvadeset ili trideset godina pomaljaju tu i tamo kad treba nešto odsvirati ili negdje se uslikati. Ovo je zdrav, prav bend, nova klasa, nova vrsta i Linije su odličan, slušljiv i energičan rock materijal koji je iduća stepenica u, nadajmo se, blistavoj karijeri četvorke, piše Izvan Svake Kontrole.

Sljedeća stanica je Novi Sad, a ako vas zanima kako je bilo sinoć u Kriterionu, pogledajte fotografije koje je zabilježio Arnej Misirlić.

AMP_Billy Andol (1) AMP_Billy Andol (2) AMP_Billy Andol (3) AMP_Billy Andol (4) AMP_Billy Andol (5) AMP_Billy Andol (7) AMP_Billy Andol (8) AMP_Billy Andol (10) AMP_Billy Andol (11) AMP_Billy Andol (12) AMP_Billy Andol (13)AMP_9191 AMP_Billy Andol (14) AMP_Billy Andol (15) AMP_Billy Andol (16)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Nona Gaprindashvili, ‘The Queen’s Gambit’ iz pravog života