Bliže se praznici. Složit ćete se da ništa nije tako uzbudljivo kao iščekivanje tako nečeg lijepog. Porodice se okupljaju i posebna atmosfera osjeća se na svim ulicama i u svim domovima.Uoči svakih nadolazećih praznika ponovno nam se nameće isto pitanje: kako ovoga puta urediti dom, kako aranžirati prazničnu trpezu i unijeti taj blistavi praznični ugođaj u svoj dom?
Ferrero Rocher i Raffaello predstavljaju vam čarobne dekorativne ideja za praznično vrijeme. Praline u svojim bijelim ili zlatnim omotima mogu postati savršene dekoracije prazničnih aranžmana, isto kao i obična grančica obojena u bijelo i ukrašena vrpcom.
Našli smo ideje u brošuri Mala knjiga inspiracije uz koju sa malo sredstava, ali uz puno mašte, mogžete dobiti originalne praznične ukrase koji će vaše prostore učiniti posebnim za ovu posebnu prigodu.
Potrebno_1 veća plitka staklena posuda i 1 manja visoka staklena posuda • vosak za svijeće u granulama ili dekorativni pijesak (iz trgovine za hobiste) • 4 dugačke srebrne svijeće • bijeli i ružičasti papir • olovka • makaze ili skalpel i podloga za rezanje • ružičasti sprej sa šljokicama • staklene čašice • Raffaello praline bez omota (pakiranje od 4 komada)
Uputa za izradu_Višu staklenu posudu napunite voštanim granulama ili dekorativnim pijeskom i u to postavite četiri svijeće. Tu posudu smjestite u središte niže, šire posude. Iz bijelog i ružičastog papira izrežite zvjezdane girlande prema šabloni, duge koliko želite. Neke od zvjezdica poprskajte sprejem i ostavite da se osuše. Posudu u sredini omotajte papirnatom girlandom tako da se naslanja na rub vanjske posude i ne dodiruje svijeće i vosak. U širu posudu stavite čašice napunjene Raffaello pralinama.
Potrebno_nekoliko klupka bijele i srebrne vune, različitih veličina (3-4 za svakog) • srebrni dugmići • srebrne pribadače • makaze • drveni štapići za ražnjiće ili igle za pletenje • manji bijeli češeri (koje ste sami izradili ili kupili) • okrugli pladanj • kokosove mrvice • Raffaello praline bez omota (pakiranje od 4 komada)
Uputa za izradu_Tri ili četiri klupka vune naslažite jedno na drugo i zatim kroz njih provucite štapić ili iglu. Pribadačama na njih učvrstite različite srebrne dugmiće. Složite ih na pladanj posut “snijegom” od kokosovih mrvica i aranžirajte češerima te Raffaello pralinama.
Savjet više_Ako nemate dovoljno vune za klupko, jednostavno oko kuglica od izgužvanog papira omotajte ostatke vune.
Potrebno_6-7 staklenki za zimnicu, s poklopcima • zlatni božićni ukrasi po želji (npr. češeri, kuglice za bor, svjećice) • zlatna ukrasna traka • Ferrero Rocher praline
Uputa za izradu_metnite ukrase i Ferrero Rocher praline u staklenke i zatvorite ih. Staklenke naslažite jednu na drugu u obliku božićnoga drvca. Oko staklenke na vrhu vežite traku u mašnu, da bude poput zvijezde na vrhu pravog božičnog drvca.
Potrebno_bijele papirnate vrećice (dimenzije otprilike A4) • olovka • makaze ili skalpel i podloga za rezanje • crveno-bijela ljepljiva traka s uzorkom (iz trgovine za hobiste) • tanji karton bijele boje • žig (u obliku pahuljica, npr.) i podloga za žig • Naljepnice u obliku srebrnih zvijezda • ručna kliješta za bušenje rupa • obostrano ljepljiva traka • crveno-bijeli deblji konac • viseći božićni ukrasi bijele i srebrne boje • crvena vrpca • mali umotani darovi • Raffaello praline
Uputa za izradu_Iz papirnatih vrećica izrežite čizmice prema šabloni, a zatim im izvana spojite rubove ukrasnom ljepljivom trakom. I rub uz otvoreni vrh čizmica također ukrasite tom trakom. Po želji čizmicu ukrasite žigovima božićnih motiva i samoljepljivim zvjezdicama. Viseće ukrase nanižite na crvene vrpce i crveno-bijeli deblji konac te vežite oko ručki vrećice-čizmice. Božično iznenađenje napunite Raffaello pralinama i malim darovima te ga objesite na vješalicu u hodniku ili kvaku vrata.
Potrebno_sjajni tanji karton srebrne i bijele boje • olovka • makaze ili skalpel i podloga za rezanje • dugački štapići za ražnjiće • bijela boja u spreju • olovka koja piše srebrno • ručna kliješta za bušenje rupa • uska srebrna traka • Raffaello pralina
Uputa za izradu_Iz srebrnog papira prema šabloni izrežite drvca. Zatim ih prema uputama plisirajte i na sredini izbušite rupu. Štapiće za ražnjiće obijelite uz pomoć spreja i pustite da se dobro posuše. Zatim ih provucite kroz rupe u drvcima. Oprezno rastegnite drvca uz štapiće i stavite ih na tanjure. Iz bijeloga kartona prema šabloni izrežite etikete i na njima napišite imena gostiju. Izbušite rupu na svakoj etiketi i privežite je malom mašnom uz “deblo” – donji dio štapića. Na kraju drvce ukrasite Raffaello pralinom.
fotografije_© Ferrero / Gaby Zimmermann