Beyonce kao Audrey Hepburn u filmu ‘Doručak kod Tiffanyja’

Release Date
30/08/2021
fotografije
@tiffanyandco

Slavni par, Beyonce i Jay-Z, zvijezde su nove kampanje About love modnog brenda Tiffany&Co. Na fotografijama za kampanju luksuznog nakita, koje je snimila Mason Poole, Beyonce nosi crnu haljinu, koja predstavlja modernu interpretaciju ikonične toalete Audrey Hepburn iz filma Doručak kod Tiffanyja, iz 1961. godine. I ostatak outfita stilizovan je po uzoru na onaj iz filma, te su se na pjevačici raskošnog vokala našle i mrežaste rukavice, dok je frizura bila nešto opuštenija verzija od one koju nosi glavna junakinja Holly Golightly, prilagođena 2021. godini.

Kao još jedan dodatak ovom luksuzu, moćan par je fotografisan ispred, nikad ranije viđene, slike Equals Pi, umetnika Jean-Michel Basquiata. Ovo je ujedno i prvi put da se Beyonce i Jay-Z pojavljuju zajedno u nekom projektu, od objave zajedničkog singla Crazy in love.

 

Kampanja također označava veliki trenutak u historiji mode. Queen Bee nosi dijamantsku Tiffany ogrlicu, koja teži 128.54 karata. Od kada je otkrivena 1877 godine, nosile su je samo tri žene na svijetu: Mary Whitehouse (žena američkog diplomate Edwina Sheldona Whitehousea), Audrey Hepburn i Lady Gaga na dodjeli Oskara 2019. Ovo je također prvi put da se legendarni kamen nosi zarad marketinške kampanje.

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
8 pravila dobrog stila by Vladan Gavrić